Impromat 4x4 Český pohár 2012 - Klínovec

Impromat 4x4 Český pohár spěje do svého finále, které se jede již tento víkend v Peci pod Sněžkou. My se ale tímto reportem ještě vrátíme ke třetí zastávce, která se jela na krušnohorském Klínovci. Samozřejmě nechybí ani nadupaná fotogalerka a video!

Po dvoutýdenní pauze se opět rozjela show - už devátý ročník Českého snowboardového poháru Impromat 4x4. Po Špindlu a Rejdicích tak došlo na krušnohorskou zastávku, kterou hostil známý resort Klínovec. Tam v posledních letech došlo k hromadě změn. Do areálu se investuje a snowpark si letos nově vzala na triko partička Maximal Animal, se kterou jste se na našem webu mohli potkat už několikrát.

Závody na Klínovci se původně měly jet jako halfpipe contest. Bohužel rampa letos na Klínovci nevyrostla, a tak byl formát závodu změněn na slopestyle. Místo rádiusů tan na ridery čekal macatý gap kicker, za ním pak platforma se speedrailem a plastovou rourou a trať uzavírala spina s kládou. Páteční trénink byl pro všechny trošku utrpením, teploty vysoko nad nulou, rozmoklý park a mlha. V sobotu ale bylo vše jinak. Vítr rozfoukal mraky, přes noc se ochladilo a snowpark tak ztuhnul do solidního betonu. Kluci ale přejeli dopady rolbou a mohlo se začít. Účast jezdců byla tentokrát trošku slabší než třeba ve Špindlu, ale sebranka českých diktátorů nemohla chybět.

Systém byl klasický, nejprve dvě kola kvaldy a pak tříkolové finále. V dětské kategorii vyhrál Daniel Kašpar, který je na Klínovci doma. Od táty "Kašpiho" už leccos odkoukal a na Klínovci si dal mimo jiné frontflip na menším skoku. Za sebou nechal Mikiho Pajera, který se opět hecnul ke skákání na větším skoku, a třetí flek bral Honza Rovenský. Do holčičí kategorie naskočila Katka Vojáčková, která na velkém skoku roztáčela svou backside 3, srovnala se i s dost drsným pádem a už potřetí letos vyhrála ženskou kategorii. Těsně za ní skončila Katka Yanová. Ta taky skákala na velkém skoku, kde protahovala luxusní nosegrab a kdyby se jí trochu víc povedly raily, asi by zajela i Katku. Třetí místo brala Lucka Badalíková a za ní skončily holky Kreisengerovic, přičemž Marušce je teprve 9 let!

Trošku trabl pro všechny byl odhad rychlosti. Celý den to byla velká alchymie i proto, že přes poledne park trochu měknul, aby v závěru finále zase začal mrznout. Pojďme na nejlepší rookies. Na bednu se letos poprvé podíval Filip Bartoň, o flek výše se umístil Dominik Veselka, kterému to letos slušně lítá a vítězem se stal rider s rozhodně největší podporou publika Michal Biša, který si dával hodně stylovou trojku na velkém skoku a ve finále tam roztočil i fs 7.

Mezi nejlepšími chlapy nechyběl ani tentokrát Venca Kutil, jehož “legendary” fs 720ka mu vynesla pátý flek. Až za ním skončil Martin Mikyska. Ten zde sice o týden dřív vyhrál se svou ss bs 7, ale tento týden to tak dobře nevyšlo. Vítěz z Rejdic Darek Bergmann byl tentokrát čtvrtý. Třetí flek patřil Tomášovi Tuzarovi, hlavně díky cab 7.A jsme u druhého fleku. Na něj doletěl Dušan Kříž, který ke switch bs 9 přidal tailslide 27 out a miller flip přes kládu. Jediným, kdo Dušana zajel, byl Dan Paulíček, který tak na 4x4 vyhrál v mužské kategorii poprvé v životě. Danýno ve finále odjel luxusní bs 9, kterou doplnil o switch tailslide 27 out a cab 90 na kládu 27 ven. Prostě zabil. 

Hned jak se dojelo finálko přišla řada na Skateshop.cz Best Trick. Tentokrát se nejel na skoku, ale na rovném railu, takže konečně došlo na prověření jibberských skillz. Největší favorité byli Darek Bergmann, Roman Dlauhý, Michal Biša a samozřejmě Dan Paulíček. Padlo tam toho hodně, ale největším peklem byl cab hardway 270in 270 out právě od Danýna, který to navíc podpořil switch bluntem 450 out. Masakr. Danýno si tak odnesl ceny nejenom pro vítěze závodu, ale i za Best Trick.

Příští a pro letošní rok poslední zastávkou Impromat 4x4 Českého poháru bude finálový závod, který se jede již tuto sobotu v K2 FreestyleparkuPeci pod Sněžkou. A bude to velkej nářez. Letošní 4x4 je totiž obrovsky vyrovnaná a šanci získat celkové vítězství má hned deset riderů. Takové finále 4x4 nepamatuje, takže na pořádný battle je zaděláno.

Kompletní výsledky najdete TADY.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!