Jumpark Open 2016

Do redakce nám dorazil krátký report z akce Jumpark Open, který se uskutečnil v areálu Jumparku v Havrani u Mostu. Jak akce proběhla, a kdo si odnesl ceny od partnerů? Dočteš se na následujících řádcích od pořadatele Romana Dalyho Daleckého.

Dne 22. října se uskutečnil v Havrani u Mostu tradiční podzimní Jumpark Open, závod ve freeski a snb. Letošní akce se jela formou Jamu, a to půl hodinovou session na railech a hodinovou na skoku. Snowboarďáci a lyžaři jeli dohromady a měli za úkol předvést tři různé triky na zábradlí a 2 stylové a 2 technické triky na skoku. Otevřely se tři kategorie: SKI do 15ti let, SKI 15 + a SNB 15+. Vložená soutěž byla vyhlášená o nejlepší převlek. Cenu za nejlepší převlek si odnesl Tomáš Kilb, který poslal hezky protažené beko v králičím převleku. 

V kategorii SNB si třetí místo vyjel Jarda Skarvan za fs 2 z railu, fs a bs 5 na skoku a bs 9 jako technický skok. Druhé místo obsadil Kůča s dub bs rodeem a dub froněm. Hlavní cenu Sony Action Cam si odnesl Michal Štrunc za krásné bs rodeo 5 s průtahem a dub cork s průtahem. 

Kategorie Ski do 15 ti let Vyhrál Vojta Ševeček s krásnýb dub corkem 15 mute, cork 5 tail, a rodeem 5 screman seaman. Druhé místo vyjel těsně Kuba Woth před Kubou Rojem. Jejich výkony byly téměř totožné, Wothovi pomohla k druhému fleku jízda na railech bs sw up 2 ven. 

Lyže dospělí ovládl Radek Palkoska s krásnými cork 9 rev mute, cork 7 dub nose a flat 5 TJ. Na railech předvedl fs swup pretzel 4 out nebo superfat. Druhé místo obsadil místní matador Kamil Woznica s krásným dub corkem 10 mute, dub sideflipem a rodeem 5. Na třetím místě Pája Pleskač s výbornými raily a na skoku s cork 9 tail a cork 5 truck. 

Počasí bohužel moc nepřálo, ale i tak závod proběhl v pohodové atmosféře. Děkujeme všem jezdcům, že vydrželi skákat v dešti a hecli se k super výkonům. Těšíme se zase v květnu na dětském dni na super podívanou a na tu správnou pohodičku s přáteli.

Děkujeme všem sponzorům akce za podporu: SnowPanic.cz, Sony Action Cam, Armada, Ústecký kraj

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!