King of Jib 2015 (+ video)

Před měsícem proběhnul čtvrtý ročník závodu King of Jib 2015, který má každoročně na povel parta kolem snowparků Freestyle Area. Jak souboj o krále želez, který proběhnul již tradičně ve Vítkovicích v Krkonoších v Snowbitch.cz Cool snowparku vypadal, napoví tento report.

Základní formát závodu King of Jib se od svého vzniku nijak zásadně nezměnil, tedy jibbing na několika překážkách postavených za sebou celkově ve třech lajnách, které musí jezdci postupně komplet absolvovat v rámci jednotlivých jízd. Do letošní sestavy překážek jsme nechali promluvit především kreativitu vítkovických Freestyle Area shaperů a vzniknul tak zajímavý set-​up, který naznačoval, že v letošním ročníku King of Jib budou padat slušné hodnoty.

Kromě obměny set-​upu byla také další změnou možnost registrace ve dvou základních kategoriích - sponzorovanýchnesponzorovaných jezdců, kde bylo dohromady vypsané prizemoney 15.000Kč a věcné ceny za 50.000Kč. Důvodem rozdělení do dvou kategorií byl jednoduše záměr závod více přiblížit hobby jezdcům, kteří v minulých ročnících přirozeně po nekompromisním útoku profíků, přicházeli o možnost, postavit se na bednu. Toto se jednoznačně osvědčilo a kromě 42 registrovaných bylo především na co koukat a nutno podotknout, že nejen profi rideři mají co předvést.

Na King of Jib 2015 dorazila s větší než malou zásobou energie také parta Monster Energy se svojí chill zónou. Po celý den k tanci a poslechu vyhrával sympaťák DJ Lucky Boy. Na závod také dorazil demo tým letošního hlavního partnera vítkovického snowparku Snowbitch.cz a v rámci testování bylo možné vyzkoušet kvalitu od značek Capita Union. A samozřejmě tak jako každý rok, vítězové profi a hobby kategorie vybojovali také originální medaile z libereckého design studia Skubb.

Velké díky hlavnímu partneru King of Jib 2015 a sice aquacentru a fitness studiu Letňany Lagoon potažmo p. Mikyskovi st. za finanční podporu v podobě prizemoney. Hlavnímu partnerovi snowparku ve Vítkovicích tedy eshopu Snowbitch.cz, Prima Cool a samozřejmě skiareálu Aldrov.

Dále pak ostatním partnerům King of Jib 2015: Capita, G-​Shock, Dakine, Union, Dragon, 686, Monster Energy a mediálním bratrům z Freeride.czBoardmag.cz.

No asi je zbytečné psát dlouhé romány, mrkněte na video od party Make it Real, kdy na place sbíral záběry Kolda + Hofajz a také na FOTOGALERII od našeho fousatýho spolutvořitele hodnot Lukáše Oujeského.

Díky a respekt všem, co dorazili.

A jakpak to tedy na King of Jib 2015 dopadlo?

PROFI
1. Roman Dlauhý
2. Michal Biša
3. Darek Bergmann

HOBBY
1. Filip Znamenáček
2. Pavel Šálek
3. Martin Bidlo

WMNS
1. Míša Kopčilová
2. Diana Augustinová

ROOKIE
1.Adam Paulíček
2.Václav Toman
3. Štěpán Chaluš 

Text: Marvin

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!