King of Jib 2016

V sobotu 20. února 2016 proběhnul v K2 snowparku ve Vítkovicích v Krkonoších 5. ročník open snowboard jibbing contestu King of Jib, který si na české scéně našel své místo a opět bylo, díky hojné účasti top jezdců, na co koukat. Na následujících řádcích vám přinášíme report s videem od kluků z Make it Real a fotkama od Lukáše Oujeského.

Freestyle Area shapeři na závod připravili zajímavý kreativní setup, který nabízel spousty možností jak zapůsobit na rozhodčí a rozhodně padaly slušné hodnoty. Letos se závod jel jako součást českého poháru ve freestyle snowboardingu, takže ze závodu vyšel mistr ČR právě v disciplíně jibbing. Díky partnerství s asociací Czech Snowboarding bude mj. závod King of Jib 2016 v repríze odvysílán na ČT Sport, od čehož si především slibujeme snowboardovou osvětu národa českého.

Celkem se do závodu registrovalo 33 startujících, a to v celkem čtyřech kategoriích, tedy Rookie (děti do 14 let), Woman, Man/​hobbyMan/​pro. Do závodu byly vypsané motivující prize money 10.000Kčvěcné ceny od partnerů závodu za 30.000Kč.

Nejmladší kategorie Rookie odjela závod na jednoduchých překážkách tvořených bednou a kluzištěm. V rámci hlavních kategorií závodu King of Jib 2016 byl zhotoven speciální setup, tvořený celkem třemi platformami vedle sebe, které každý z účastníků jednotlivých kategorií absolvoval ve třech rozjížďkách po třech kolech. Celkem tak měli účastníci závodu k dispozici devět jízd, kde na korektnost hodnocení závodu dohlíželi celkem tři zkušení rozhodčí.

V první rozjížďce na závodníky čekal double kink, který potrápil spoustu lidí a padalo zde celkem dost rakví. V druhém kole rozjížděk byla připravena multifunkční překážka, jejímž základem je podvozek z původně zelinářské maringotky po komplet repasi s instalovaným wallridem 8x3m a s přítlačákem. Poslední kolo rozjížděk se pak odjelo na kombu tvořeným překážkami jako maringotka butter box, 7m street rail a 7m tube rail.

Povedené video ze závodu spáchala jako každoročně parta Make it Real a fotogalerii nafotil také tradičně Lukáš Oujeský, za což patří oběma velké díky, a to i s ohledem na náročné podmínky za kterých se závod jel. Po celý den v rámci Monster Energy chill zóny vyhrával DJ NegativDj Máchal.

Co se týče partnerů King of Jib 2016, tak velké díky za podporu:
K2, Snowbitch.cz, Dakine, Dragon, G-​Shock, 686, Monster Energy, Liberecký kraj, Skiareál Aldrov, Czech Snowboarding a samozřejmě mediálním podporovatelům Freeride.czBoardmag.cz.

No a jak to celé dopadlo? Výsledky závodu King of Jib 2016.

Rookie
1.místo Jindra Patrik (nejlepší kluk)
1.místo Nela Johnová (nejlepší holka)

Woman
1.místo Zuzana Medlová (sestra slovenské repre riderky Klaudie Medlové)
2.místo Irma Hrnčířová

Man/​hobby
1.místo Filip Znamenáček
2.místo Honza Řezníček
3.místo Martin Bidlo

Man/​pro
1.místo Michal Biša (tedy mistr ČR v jibbingu)
2.místo Roman Dlauhý
3.místo Tomáš Císař 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!