Longboard Session Tour 2012 - Ostrava

Série longboardových happeningů s názvem Longboard Session Tour 2012, kterou vám se svými partnery přináší Red Bull Student, ukončí příští úterý poslední zastávka v Plzni. My se ale budeme postupně vracet k těm předešlým a dneska se můžete mrknout na fotky a videjko z Ostravy...

Další zastávka Longboard Session Tour 2012 proběhla 7. května v Ostravě. Místem činu se tentokrát staly koleje VŠB, kde se sešlo na 60 riders. Začátečníci si střihli workshopy s "otcem českýho longboardingu" Thomasem Kahlem a profi riderem Michalem "Čutkou" Černým. Pokročilejší zkoušeli pokořit vlny v tarpu. Foukal tak luxusní off shore, že to málem odneslo oušn (čti tarp plachtu), ale oceánologové ze Snowboard Zezula si s tím dokázali poradit.

Pro ostravskou session byl vyhlášen Minimon Killer Contest v tarp surfingu. Konkurence byla kvalitní, jezdci předváděli opravdové zabijárny. Nejvetší killer byl René Müller, který se stihl cestou "osprchovat". Ve Freeride.cz Hippie Contestu byl jasnej vítěz Adam "Salám" Krhut. Salám to poslal až do 120cm.

Jezdci se celý den navzájem hecovali na longboardech i na indoboardech, progress byl vidět na každym, kdo se zapojil. Díky vychlazenýmu Red Bull baru to všichni dali až do večerní afterparty, kde je čekala premiéra mezinárodního longboardového filmu Greener Pastures z české produkce 3Heads.

To, že má Ostrava smysl pro balanc, dokázali návštěvníci Longboard Session i na večerním IndoBoard Contestu. Nejlepší, téměř baletí výkon předvedl Petr Červenka. Jeho tanec byl patřičně oceněný na baru a uznáním publika. KEEP ROLLING!

Na závěr ještě pár pohled na akci slovy jednoho z účastníků, spolupracovníka FRedakce Míry Kubeho, jehož fotky najdete na jeho blogu:

Nebe nad Ostravou se celé pondělí tvářilo zamračeně, avšak kapky vody se během dne z oblohy nespustily. Kolem páté hodiny večerní se spustilo úplně něco jiného. Vykouknu z okna kolejí v Porubě a vidím obrovský swell, který s sebou asi přineslo ono zamračené nebe. Pravděpodobně jsem nebyl jediný, kdo zjistil, že přišly vlny. Než stačím popadnout foťáky, prkno a seběhnout po schodech, venku už vyhrává muzika, kočky z redbullu přivezly plechovky, kluci od Zezuly zase křesílka, další se postarali o prkna a indoboard, zkrátka všichni jsou na místě a může se začít blbnout. 

Diskžokej mastí placky, vlny se lámou, všechno se to vozí na prknech klasických, dlouhých, krátkých možná i těch žehlících. Kdo má zájem může se zúčastnit workshopu o longboardingu a něčemu se přiučit, nebo se jen projíždět areálem kolejí, který je díky soudruhům naprosto skvěle navržen pro jízdu na prknech a tedy pochopitelně osazen cedulemi „Zákaz jízdy na skateboardu“. 

Vlny začínají nabírat na velikosti a je ten ideální čas zahájit tarp-​surf session. Pánové se tohoto úkolu zhostili na výbornou a jeden za druhým se prohání barelem. Celou session vyhrává mladík, který topless projíždí pivním barelem. Vlny ustávají, a na rozdíl od davů přihlížejících a skejtujících diváků se vodní hladina uklidňuje. Je třeba víc skateboardingu! 

Rozjíždí se hippie jump contest. Hipík střídá hipíka, všechno to skáče, jezdí, padá až do finále, kde se musí rozhodnout mezi longboardem a skejtem. Vítězí skejt a hipík vítěz přeskakuje laťku ve výšce 120cm. Skok se mi bohužel nepodařilo zvěčnit, protože když u digitálu dojde baterka, tak se nedá fotit. Stejný výsledek nastává u mého přístroje, když předčasně dofotím poslední film. Tímto je ostravská Longboard Session u konce a ostravská drinking session může začít. 

Odkazy na všechny fotogalerie a články související s Longboard Session Tour 2012 najdete na facebookové události této akce. A pozor, nazepomeňte, že Longboard Session Tour končí poslední zastávkou v Plzni a to příští úterý 22. května, doražte!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!