Moreboards Stubai Premiere 2014

O předešlém víkendu 17.-19.10. se konal již šestý ročník akce Moreboards Stubai Premiere. I přes nepříznivé sněhové podmínky na rakouském ledovci Stubai se shaperům podařilo vybudovat kvalitní a zábavný snowpark. Jako obvykle zde proběhl i Brandsaloon, který se společně s chill zónou nacházel hned vedle parku. První večer se uskutečnila premiéra filmu Perceptions a oba večery samozřejmě parties.

Jak již je uvedeno v úvodu, tak stejně jako na Kaunertalu, ani tady nebylo sněhu moc. Trochu jsme se toho báli, ale nakonec jsme ve čtvrtek před půlnocí vyrazili ve dvou autech (Honza Boháč, Maty Vránek, Petr Suchý, Tomáš Teglý, Aleš Tomsa, Michal Biša, Jirka LivoraTomáš Císař) směr Rakousko a Stubaier Gletscher.

Příjezd na Místo doprovázela docela silná průtrž mračen, ale i přes to, že počasí by asi kdekoho odradilo, jsme už v 10 byli v parku, společně s Markem JežkemHonzou Lohynským, kteří sem přijeli s klukama z Boardu. Na první pohled nás park tolik neohromil, ale po chvíli jsme zjistili, že shapeři odvedli dobrou práci a nikdo se tu nenudí. Kromě parku tu byl stejně jako každý rok k dispozici rozsáhlý "Brandsaloon" se stánky snad všech existujících snb firem, kde si každý mohl zdarma půjčit a otestovat výbavu na letošní sezónu.

Park byl umístěn oproti minulým létům hned u centra Eisgrat, právě z důvodu nedostatku sněhu. Park tvořily tři lajny překážek rozdělených podle obtížnosti. Jako první jsme si všimli set-​upu na jib battle, který obsahoval dlouhý box s transferem do speed railu, ale nejzábavnější překážka v parku byl 8 metrů dlouhý speed rail. Na té hned na začátek akce proběhla nedílná součást víkendu Skullcandy Trick Sessions, kde si jezdci mohli vyjet sluchátka nebo rovnou cash. 

Večer se jako obvykle všichni sešli v Neustiftu, kde se konaly všechny parties. První večer si návštěvníci mohli poslechnout Drunken Masters, Die BoysSentinel Sounds. Tomu všemu předcházela preméra již zmiňovaného filmu Perceptions od Pirate Movie Production, který ohromil celý sál a zároveň všechny naladil na nadcházející den. (Mimochodem na českou premiéru Perceptions se můžete těšit 8. listopadu v pražském klubu Roxy, více info najdete tady - pozn.FRed.)

V sobotu se počasí konečně umoudřilo, déšť a mlhu vystřídal sunshine a park se až nepříjemně zaplnil. Druhou půlku dne načala akce Adidas Jersey Jam, která byla pro jezdce lákadlem, protože mohli získat vybavení od Adidasu nebo opět cash za odjeté triky. Později odpoledne se konala o trochu prestižnější záležitost v podobě DC Jib Battlu, kterého se účastnili především profi rideři a jezdci namotivovaní příslibem prize money 1000 euráčů nabídli spoustu kvalitních triků jako třeba transfer 270 do railu a podobně. Prvenství v tomto závodu si vyjel Raffael Kossman a o druhou příčku se podělili Ziga RakovecChristoph Schwarz. Večer jsme se opět všichni potkali v Neustiftu, kde byl opět nabitý party program. Nejdřív vystoupil pro všechny (až na nás) známý rapper Afrob a hned po něm se na pódiu ukázali DJ's z Deluxe Sound System.

Nedělní dopoledne se neslo ve znamení únavy, ale přetrvávající azuro vytáhlo většinu jezdců z postelí a park byl opět plný. Naše česká skupinka se rozloučila s touto akcí stylově, a to především Tomáš CísařAleš Tomsa, kteří v neděli patřili v parku k těm nejaktivnějším riderům.

Šestý ročník Moreboards Stubai Premiere se podle nás i přes nepříznivé sněhové podmínky organizátorům velmi povedl. Tímto chceme poděkovat pořadatelům za skvěle připravenou akci, velké díky patří také Subaru ČR za zapůjčení vozu, do kterého jsme bez problému naskládali objemnou výbavu, a za sponzorování cesty. 

Text: Honza Boháč
Foto: Jirka Livora

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!