Opening Óčko snowparku Klínovec

Zima nekompromisně udeřila na české kopečky. Ještě než se tomu tak stalo, některé snowparky už rozjely své vleky a první akce na sebe nenechali dlouho čekat. Doba reportů z Openingů tedy začíná. Prvním z nich je otevíračka parku na Klínovci. Zde je report od kluků z Maximal Animal, kteří mají tento park letos na starosti.

Dobrý den, hlásíme se vám s prvním příspěvkem z našeho Óčko parku Klínovec - je 28.12.2011 a my OTEVÍRÁME.

Počasí nám tento den moc nepřálo, měli jsme v parku 10cm sněhu a nemohli jsme otevřít vše, co jsme chtěli. I tak jsme ale uspořádali tuto akci, kterou jsme nakonec pojali jako FOTO SESSION.

Za velké podpory Ski areálu Klínovec jsme škrábali sníh ze všech možných zákoutí, strání a schovek (díky moc, šikovní rolbaři - Míša a Martin), co nešlo rolbou, šlo lopatou, a tak se nám povedlo vyhecovat 12 překážek. V den D dorazil fotograf Míla Štáfek, o zvuk se postarali členové z ARA Company a contestík mohl začít.

V parku byly bedny, PVC roury, sud, jekl, rail dva menší skoky, fotograf Míla Štáfek a plno zábavy. Foto Session se odehrávala na třech určených překážkách: 

Začínáme na první platformě, na které byla speciální překážka „Rakev“menší skok, zde se shredilo a fotilo dvě hoďky. Následovala menší pauzička a jelo se dál. Pokračovali jsme na druhé platformě, kde se nacházela bedna lámačkamenší-​větší skok. Na této platformě se shredilo a fotilo další hodinu a půl. Opět krátká pauzička, ale kdo chtěl, mohl shredit dál. Konečná zastávka naší foto session byla na nové překážce, která nese název Prádelna, je poměrně vysoká 1,2m, dlouhá 8m a railová trubka má průměr 10cm, (díky panu Píšovi a ski areálu za finance na výrobu). Zde bylo vše okolo vyfoukané a poměrně zmrzlé, prádelna byla tedy spíše pro otrlejší účastníky. Tuto překážce jsme dávali až do půl čtvrté odpoledne.

Akcička se nám blížila ke konci a s tím i malé vyhlášení nejvíce progresivních jezdců z každé zastávky.

První platforma - Karel Toman (odměna soudek piva Pilsner Urquell)
Druhá platforma - Michal Bíša (odměna soudek piva Pilsner Urquell)
Prádelna - Kuba Král (odměna soudek piva Pilsner Urquell)

A to bylo z této akce vše, děkujeme všem zúčastněným za návštěvu, bylo to fajné a brzy se zase u nás uvidíme, všichni jste srdečně vítáni.

Zde následuje video, které vám nejlépe ukáže atmosféru celé akce.

Velké poděkování patří Ski Areálu Klínovec za podporu, Plzeňskému Prazdroji za ceny do soutěže, Mílovi Štáfkovi za super fotky, ARA Company za zvuk, M.A. TV za videjko a všem co jste dorazili, díky!!!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!