Salebra Freestyle Snowforce Water Camp 2011

Dnešním reportem se posuneme o nějaký ten měsíc zpátky, kdy se v Acrobat Parku ve Štítech uskutečnil další ročník známého letního kempu v režii Snowforce bandy. Jak letošní ročník dopadl, vám přiblíží jeden z pořadatelů Přemek Vida...

Článek by se jistě slušelo začít slovy ve smyslu, že léto i to babí je za námi a měl bych vás nejspíš pozvat k malému poohlédnutí za právě skončenou kartáčovou sezónou. Taky bych mohl začít polemikou, zda je skákání do vody jednou z nejlepších variant, jak se dobře mimo ledovec připravit na zimu. Přesto si ale dovolím začít jinak… slovem TRADICE.

Tradice znamená předávání, a to nejčastěji mezigenerační předávání poznání, schopností, obyčejů či mravů v rámci kultury nebo skupiny. Pokud podobná akce má již osmý ročník, naplňuje svou podstatou význam slova do posledního písmenka. T- Trampolíny jsou nezbytnou součástí letní přípravy řady sportů a u freestylových to platí dvojnásob. Ve Štítech je měl na starosti stejně jako minulý rok kluk s exotickým jménem Naim Ashhab, který se během campu snažil s poctivostí sobě vlastní, předávat své zkušenosti. R-​Radost z pohybu z letu, z nově naučeného triku či setkání s kamarády. Možná jeden z faktoru proč se na camp lidí vrací a my jim za to děkujeme. A- Acrobat park se za ty léta stal tak trochu naším letním domovem, dovolenou kam se SNOWFORCE partou těšíme. Letos si organizaci vzali na starost Pepe SamekPřemek Vida, za kterými dorazil na otočku zakladatel campu Milli Navrátil a další hosté jako např. Honza Nečas. D-​Diktát předváděli na skoku a railu hlavně mlaďasové Martin Mikyska, Honza Lohynský, Kačka Vojáčková, Klaudia Medlová, Jakub Michna, nebo staří známí campeři Martin MakovecKuba Mareš.

I-​Individuální přístup je to, co camp odlišuje od ostatních podobných campů. Nikdy nám nešlo o přílišnou masovost campu co do počtu lidí. Spíš nám vždy šlo o maximální progres. Krásným příkladem byly letos holky Kačka Yanová Nika Boržíková, které na začátku bojovaly s vlastním zvládnutím jízdy na kartáčích a na konci campu zvládly triky jako BS Rodeo nebo Backflip. C- Contest, který navazoval na camp, nesl jméno Tipsport Snowboard and freeski a na jeho záznam se můžete podívat v rámci iVysílání v archivu České televize ZDE.

E-​End, Ende... co říci závěrem? Především bych rád poděkoval sponzorům, bez kterých by to nešlo. Zvláště pak Lukášovi ze Salebry, LTB, Michalovi z Acaii a Bibi za přísun RedBull energie. Také všem camperům... Vidíme se na horách či ve Štítech.

Jako každý rok, ani letos nesmí chybět videjko. Kamery se ujal opět Přemek Vida a střihu pak Filip Jäschke. Koukněte a příště doražte také...

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!