Snowpark Kramolín Opening 2015

Předminulý víkend oficiálně otevřel své brány i Snowpark Kramolín ve Skiareálu Lipno. Zde máme krátký report a především popis stávajícího snowparku. Koukněte na to a vyražte směr Kramolín.

O víkendu se Jihočeši konečně dočkali úplného otevření Snowparku Kramolín ve Skiareálu Lipno. Zatímco povětrnostní podmínky v průběhu ledna dovolovaly otevření pouze jibové lajny, únor přinesl teploty pod nulou, které umožnily zasněžení celého parku. Během jediného týdne vyrostly dvě platformy pro skoky a podařilo se osadit několik dalších jibových překážek. V sobotu 14.2. proběhlo oficiální zahájení letošního provozu, spojené s contestem pro všechny příchozí.

V parku se sešlo asi 30 aktivních jezdců a několik přihlížejících, kteří si vychutnávali slunečné počasí a ježdění doprovázené hudbou. Na programu dne byl i contest, který se odehrál právě na nově postavených skocích. Jezdci se tak mohli poprat o ceny od Horsefeathers Clothing, Skiareálu Lipno a českého zastoupení značky 7/​9/​13. Odměna čekala nejen na tři nejlepší ze závodu, ale i na účastníky jednokolového besttricku.

Pro ty, kteří měli dost sil, byla připravena večerní session s nasvíceným skokem a ohněm přímo u rozjezdu. Noční snowboarding tak volně přešel do párty, která se následně přesunula do místního klubu. Dobrou zprávou je, že osvětlení je v parku nastálo, takže večerní session může probíhat častěji.

Díky intenzivní podpoře ze strany areálu se hned druhý den podařilo připravit třetí platformu, na které, mimo jiné, vyroste 12m dlouhá A bedna ze třech lavic. Na konci jib line je od neděle v provozu nový bonk osazený pneumatikou z traktoru. Kromě něj v této sekci naleznete malou spinu s plastovou rourou na kopingu, rovnou 6m bednu a 4m rovnou lavici, PVC trubku postavenou do speedu nebo dancefloor s postraním railem. Na své místo čeká kink bedna a nízký kink rail. Pro úplné začátečníky jsou připraveny tři boule, na kterých mohou trénovat odrazy a dopady.

Podmínky jsou v tuto chvíli ideální a místní partička pro vás chystá další akce, takže sledujte FB stránku parkuInstagram profil.

Video: Kuba Danovič
Foto: Aneta Hambergerová, Vojen Smíšek

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!