Suzuki Nine Royals 2017 - sobota

A máme tu poslední report z pera našich vyslánců na akci Suzuki Nine Royals 2017. David Karvay a Ondra Kučera nám přináší poslední den tohoto eventu a my se můžeme podívat, jak proběhl Public Contest a kdo si odnesl nejlepší umístění. Check it.

Poslední finálový den nás přivítalo ne zrovna příznivé počasí, při pohledu z okna to nahoře vypadalo na pořádné mlíko. Než jsme se stihli nasnídat a odeslat report z předešlého dne směr Freeride redakce, na obloze to začalo vypadat optimističtěji. Rychle jsme zbalili cajky a vyrazili na hrad.

Na kopci byly přípravy v plném proudu, věšení brandingu a poslední úpravy skoku. Také to byl jediný den, kdy byla celá show zpřístupněna veřejnosti, takže na kopec začali proudit davy diváků. Jezdci se začali pomalu rozjíždět a zjišťovali, jak na tom budou dnes s rychlostí. Vypadalo to podstatně lépe než v předešlých dnech, protože teplota přeci jen byla o nějaký ten stupeň nižší.

Snowboardistů bylo v tomto závodě podstatně méně než lyžařů, co se týká chlapů, dali by se spočítat na jedné ruce, a to Seppe Smits, Sebbe De Buck, Simon Gruber a speciálně pro závod přizvaný Clemens Millauer. Za holky jela závod jenom Jamie Anderson. Na trať se sice postavila i naše Šárka Pančochová, ale bohužel při ranním speedchecku nedoletěla na queens jumpu a ze závodu odstoupila. 

Požádali jsme jí, aby nám alespoň řekla svoje pocity z této akce: ”Pohodová akce po sezóně. Nine Royals je akce která uvolní atmosféru a zároveň ukáže co rideři dokážou. Mám hroznou radost, že tady můžu být se všemi a diktovat na překážkách, které může zkusit jenom pár jezdců. Bohužel jsem si odrazila patu a nepodařilo se mi jet závod. Ale podporovat holky, aby diktovali, bylo taky super”.

Na triky jsme si museli chvíli počkat, jezdci nás natahovali jak gumu u tepláků. Konec konců systém hodnocení tomu nahrával. Hodnotil se jeden stylový skok a dva technické. Jamie Anderson lítala nejrůznější rotace od trojek az vyhrotila cab 720 tailgrab. Mezi chlapama to nejvíc zabil Sebbe De Buck s triky jako frontside butter do switch backside double 900, backside rodeo 720 a ohromným double backflipem. Ani ostatní rytíři se nenechali zahanbit. Po krku mu například skákal Seppe Smits, který odjel backside double 1080, a to jak na normal, tak switch. Třetí flek pobral Clemens Millauer, který stompnul frontside double 1080 a backside double 1080.

Tím bylo v podstatě dobojováno a lidé se na kopci pomalu začali přepínat do party módu. Vyřídily se už jen formality jako vyhlášení výsledků a sprcha šampaňským. Pak už se všichni střemhlav vrhli dolů z kopce ke spodnímu parkovišti, kde už se rozjížděla Apres party. 

Tento ročník se opět vydařil a je vidět, že otec závodu Nico Zacek to nedělal poprvé. To je od nás z letošních Nine Royals vše a nezbývá než se těšit na to, co za blázinec vyroste na další ročník.

PS: Velké díky patří Monster EnergyKristýně Kokešové za to, že jsme se na tuhle super akci mohli podívat!

Následuje ještě fotogalerie od obou našich fotografů a vy se můžete těšit na náš poslední výstup z letošních Suzuki Nine Royals, který si pro vás připravujeme na tuto středu. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!