World Rookie Fest 2011 - Ischgl Finals

Pravděpodobně jste už promazali kolečka longboardu, vyčistili gril a stihli nějaké to pivko na zahrádce, ale věřte, že na horách alespoň těch rakouských se ještě závodí. Jak jsme již avizovali téměř dvou týdenní putování našich juniorských nadějí se po MSJ ve Valmalencu a tréninku v Laaxu zastavilo v Ischglu, kde vyvrcholila letošní World Rookie Tour.

Myslím, že vysvětlovat o čem jednotlivé závody pod hlavičkou TTR jsou, není po všech těch článcích z předchozích závodů třeba a pozorný čtenář Freeride.cz jistě ví, že v Ischglu se tak jako každý rok sešli ti nejlepší junioři do 18 let, aby se poprali třeba i o možnost startovat na legendárním závodě Air and Style 2012. Byl jsem před začátkem série moc zvědavý, kdo nový neokoukaný se letos objeví. Není se co divit, že hlavní adept na novou rookie star je opět seveřan a není ani divu, že je z Norska. Jmenuje Emil Andre Ulsletten a díky tomu, že zvítězil jak v Livignu (teď mi promiňte to předbíhání) tak i tady v Ischglu, ho uvidíme jak na Air and Style, ale také na The Arctic Challenge a filmovat s Pirate Movie Production.

Stejně pravidelně jako seveřané mezi juniory patří k favoritům v dětských a holčičích kategoriích i naši borci. V minulosti připomeňme vítězství Šárky Pančochové, Diany Augustinové, Martina Mikysky, Ondry Porkerta či Kuby Krále. Ani letos jsme v Ischglu nevyšli na prázdno a radost nám udělala tentokrát Katka Vojáčková, která nedala v kategorii holek do 15 let nikomu šanci. Vyhrála a navíc získala free ticket na všechny závody příští sezony. Gratulujeme! 

Mezi juniorkami startovala poprvé na podobné akci Katka Yanová a za sérii rovňáků na menších skocích skončila na 10.místě. Pátá byla Klaudia Medlová, která sice skákala na největších skocích, ale neustála čistě obří backflip. Holčičí juniorskou kategorii vyhrála Polka Katarzyna Rusin. V dětské kategorii kluků startoval z našich pouze Ondra Porkert, který zůstal zklamaný před branami finále na desátém místě. V gromech nejvíc zadiktoval další Nor Saether Tischendorf a Švýcaři Lucien Koch, David Hablutzel.

V juniorech se s nástrahami čtyřech skoků nevypořádal moc dobře Dan Paulíček a skončil 30. Do finále ze sedmého místa postoupil Martin Mikyska, který si sice ve finále o jedno místo pohoršil, ale i tak skončil na parádním 8.místě. Další místa obsadili již samí skandinávci.

Na třetím místě byl Haavard Bergheim z Norska na druhém Švéd Sven Thorgrem a jak jsem předesílal, vyhrál Emil Andre Ulsletten, který si během svých jízd proměnil snowpark v soukromé Las Vegas s jackopy a sázel cab 900 a fs 1080 či switch underflip s ledovým klidem Václava Klause, když kradl chillské protokolární pero a stejně klidně si přišel i pro cenu za celkového vítěze. Na jednotlivé jízdy se můžete podívat na videu a nebo si vychutnat galerii fotek.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!