Eiki Helgason před premiérou "Mäster Bäy Täble"

Už tenhle pátek budeš moct v Praze shlédnout očekávané snowboardové video z dílny Sexual Snowboarding, za kterým nestojí nikdo jiný než Halldór a Eiki Helgasonovic. A právě při tý příležitosti jsme požádali Eikiho o krátký rozhovor spojený právě s páteční pražskou premiérou. Tenhle 28-letý zabiják z Islandu se nám rozpovídal o jejich nejnovějším počinu.

Čau Eiki, mohl bys nám prosímtě v rychlosti popsat váš nejnovětší video projekt “Mäster Bäy Täble” a kdo za tím vším stojí?
Tohle je naše pátý Sexual Snowboarding movie produkovaný Johannesem Brenningem a Kuskem. Tihle chlapíci jsou mozkem celého projektu a vlastně je tam i hodně záběrů z našich webisodes “This Just Happened” plus plno dalších nových záběrů.

Kdo z riderů se ve videu objeví a kdo měl šanci mít svůj full part?
Riders, kteří budou mít svůj full part, jsou: Ethan Morgan, Gulli Gudmundsson, já, Felix Engström, Nils Arvidsson a Halldór Helgason. 

Bývá to často tak, že hodně riderů před premiérou ještě vůbec video neviděli, ani svůj vlastní profil, jak to máš ty?
Video jsem už jednou viděl a to jenom abych se kouknul, jestli tam nechybí něco, co jsem chtěl aby tam bylo, a mohlo se to ještě případně změnit.

Hele teď vážně, co doopravdy znamená ten název videa? Vy máte vždycky opravdu vypečený jména pro svoje filmy...
Když ty tři slova přečteš rychle za sebou, řekneš něco ve smyslu “Masturbatable” ale tohle slovo jsme nemohli použít jako oficiální název, protože nám to přišlo moc, a tak jsme ho rozdělili do tří “Master Bay Table”.

Zajímalo by mě, kde jste nejvíce natáčeli, když o vás víme, že jste zejména street riders. Bude tam vůbec něco z backcountry nebo z parku?
Většina klipů, které se objeví ve videu pochází ze Skandinávie a to jak ze streetu tak i ze snowparku. Samozřejmě fanoušci prašanu nepříjdou zkrátka a za bílou peřinou se vydala jedna část naší crew do Rakouska a natočili tam fakt šílený věci.

Když jsme u toho, do jakých států jste se vydali natáčet?
Převážně Island, Švédsko a Rakousko.

Jak dlouho vůbec trvá natočit takovýhle video?
Tak většinou to zabere celou sezonu natáčení a plánování. Všechno co se objeví ve videu, jsme natočili minulou sezónu.

Kdyby se našel někdo, kdo vás nezná, co by jste mu řekli, aby přišel na vaši premiéru v Praze teď v pátek 2.10., co je přinutí přijít a nenechat si premiéru ujít?
Když tě baví snowboarding a celé to dění okolo, měl bys přijít a nastartovat se na novou nadcházející sezónu!

Vaši fanoušci už znají váš druh videí, máme očekávat něco nového, nebo se to poveze na stejné Sexual Snowboarding vlně, na jakou jsme zvyklí?
Bude to určitě podobný styl na jaký jste zvyklí. Ten náš styl. To, co se vlastně snažíme vyprodukovat, je krátké video plné kvalitních věcí a snowboardingu oproti hodinovému snowboardovému dokumentu, kde se to hemží hodně záběry o lifestylu a věcí, které se snowboardingem až tak moc nesouvisí. Většinou lidem trvá tak 20 minut než se sbalí a připraví vyjet na kopec a tohle je perfektní krátká věc, kterou si můžete pustit těsně před ježděním a která vás opravdu nakopne!

Můžeme zase očekávat otevřený part od fanoušků?
Samozřejmě že ho tam máme a je to pecka jako vždy! Každý to hrozně zabíjí všude a na všem…

Vím, že jsi v Praze už byl, co už jsi tady u nás stihl vidět a jak se ti tady líbí?
Česká republika se mi opravdu moc líbí. Když jsem byl v Praze, tak jsme si udělali malý výlet po pomátkách a městu, takže se moc těším až přijedu zpátky a taky to určitě letos nebude naposledy. Jo a byl jsem také ještě v Plzni.

To mi teď připomíná, že jsi čerstvě sponzorovaný českou značkou Horsefeathers, jak se ti líbí spolupráce s touhle značkou?
Jsem opravdu nadšený, že můžu pracovat s Horsefeathers. Líbí se mi co dělají a jak se k tomu staví, těším se na to, co společně v budoucnosti všechno vymyslíme.

Plánuješ přijet v nadcházející sezóně k nám do Česka na hory?
Jo jasně, určitě přijedu jezdit na vaše hory, musíme jen doufat v dobrou sezónu.

Těšíš se do Prahy na premiéru a na party? Co vůbec očekáváš od českého publika?
V České republice je každý velký pivař, takže očekávám, že se bude pít hodně piva, které poteče proudem..hehe.

Znáš vlastně nějaké ridery z Česka?
Ještě jsem jich popravdě moc nepotkal, ale to se teď změní, když jsem u Horsefeathers!

Jaké máš plány na nadcházející sezónu?
Popravdě si budoucnost moc neplánuju. Každou sezónu se snažíme jen natáčet co to jde. Potom se těch záběrů chopí Johannes a vytvoří z toho nějaký nový projekt pro náš Sexual Snowboarding.

Eiki, díky moc za rozhovor a věřím, že se všichni uvidíme v pátek 2.10. v PM klubu v Praze na vaši premiéře!
Lidi nebojte se dorazit na promítačku a pořádně to s náma rozjet na baru. Doufám, že vás tam v pátek všechny uvidím! Hell yeah!

P.S.: Veškeré info o páteční premiéře najdeš na Facebooku.

THIS JUST HAPPENED - CHAPTER 1

THIS JUST HAPPENED - CHAPTER 2

THIS JUST HAPPENED - CHAPTER 4.1

THIS JUST HAPPENED - CHAPTER 4.2

MÄSTER BÄY TÄBLE PREMIERE PRAGUE POSTER

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!