Picture Organic Clothing 2014/2015

Zajímá vás jaké novinky pro sezónu 2014/2015 připravili designéři u francouzské značky Picture Organic Clothing? Nejen to se dozvíte v následujícím přehledu letošní kolekce.

Co se stane, když dáte dohromady snowboarding, francouzskou eleganci a ekologický akcent? Vznikne Picture Organic Clothing! Picture je příběh tří kámošů – Juliena, Vincenta Jeremyho. V roce 2008 se jejich cesty nečekaně spojily – jeden pracoval v marketingu, druhý byl architekt a třetí čerstvě po škole. Všichni tři začali usilovně pracovat na svém společném dětském snu – vytvořit značku oblečení pro jejich oblíbené sporty, která by byla úplně jiná, než cokoli dalšího na trhu.

Od roku 2009 jsou pravidelnou senzací veletrhu ISPO zejména díky chytrým nápadům kombinovaným s použitím recyklovaných materiálů. Napadlo vás někdy, že vaše snowboardové vybavení je možné vyrobit z recyklovaných nebo organických materiálů? Pro Picture je to filozofie.

V průběhu dalších několika let Picture Organic Clothing opustilo rodnou Francii a dokonce i Evropu a stal se z něj celosvětový bestseller. Boardshorty vyrobené výhradně z recyklovaného polyesteru, vnitřní podšívka snowboardových bund z výrobních zbytků nebo batoh, který můžete na konci jeho života rozstříhat na několik menších praktických tašek. To je jenom krátký výčet inovací, kterými si Picture získal svět snowboardového vybavení a nejen ten.

Hlavní výhodou Picture nejen na ramínku v shopu, v létě u vody, ale zejména na sjezdovce je rozhodně unikátní design, díky kterému každý už na dálku pozná, že nosíte jejich výrobky. Díky přátelství s mnoha restauratéry v okolí Annecy, odkud značka pochází, je zejména streetová kolekce svetrů, mikin a triček inspirována klasickými elegantními francouzskými vzory a liniemi. Nejen na horské chatě tak můžete korzovat v elegantních hadrech, které jsou nejen funkční a kvalitní, ale zároveň vyrobené ze 100% ekobavlny nebo přinejmenším obsahují podíl recyklovaného polyesteru.

To, že Picture jako značka šetří přírodu, ale nekončí u tvrzení na reklamách jako u ostatních značek! Od roku 2010 používají tzv. „Carbon footprint system“. Tahle uhlíková stopa je znázorněna na všech jeho visačkách – na bundách, mikinách, tričkách a dokonce i kulichu najdete údaje o tom, kolik Picture díky použití recyklovaných materiálů, chytré logistice a výrobě ušetřil emisí, zbytečných kilometrů a dalších látek škodlivých pro životní prostředí.

Picture tak není jen obyčejnou značkou, ale závazkem do budoucna dělat věci lépe. Když se podíváte na několik posledních zim u nás a množství napadlého sněhu dojde vám, že to má smysl! Všichni přeci chceme mít kde snowboardovat, mít čisté řeky na koupání a čistý vzduch. Pokud se má do budoucna v tomto ohledu něco změnit, musí každý začít sám u sebe. A proč ne třeba oblečením od Picture Organic Clothing – ušetříte přírodu a ještě budete vypadat zatraceně dobře, v téhle rovnici jsou jen samá plus! 

Chraňte zimu, noste Picture!

A pro ty z vás, kdo ještě značku Picture Oragnic Clothing neznáte, je zde základní rozdělení tří modelových řad, které najdete v letošní nabité kolekci. Každou z řad si představíme pěkně zpracovaným videem. 

EXPEDITION
Už název napovídá, že se jedná o to nejlepší co je u Picture k dostání. Nekompromisní design s dokonalým technickým propracováním a nejvyšší vodní sloupce. V Expedition line naleznete outerwear a doplňky na hory.

FRIENDS
V řadě Friends můžete očekávat velmi barevné a dobře technicky propracované oblečení. V současné době oceníte dobrý poměr výkonu a ceny. Ve Friend line je zahrnut streetwear, outerwear a batohy.

ADVENTURE
Podkolekce Adventure klade důraz především na design. Kožené doplňky, výrazné prošívání, knoflíky z přírodních materiálů nebo pletené části oblečení jsou charakteristické znaky této řady.

Světový snowboardový team – Devid de Palma, Johan Gaume, Kareem El Rafie, Ludovic Guillot Diat, Pat Burgener, Tom Picamoles, Zach Soderholm.

Největší výběr oblečení Picture Organic Clothing najdete v obchodě Snowboardel Nové Butovice nebo na eshopu www.snowboardel.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!