Eiki Helgason - #Braindomness - Epizody 1 až 6

Ikona islandského snowboardingu Eiki Helgason je známý nejen díky svému ježdění na světové úrovni, ale i díky umění nacházet ve snowboardingu něco nového a zajímavého. Pro tuto sezónu si napřiklad připravil projekt #Braindomness. Prvních šest epizod vás čeká právě dnes i na našich stránkách.

V době, kdy lidé proklikávají web a sledují většinou jen krátká videa a například teasery mají větší sledovanost než finální střihy, Eiki Helgason reaguje svým letošním projektem #Braindomness, ve kterém nám přináší krátké minutové díly s triky, které ještě nikdo nikdy nezkoušel odjet.

Kreativita z něj vyloženě vyzařuje a jeden šílenější trik střídá druhý. V následujících epizodách nás přesvědčí o tom, že co si zamane, to také dotáhne do zdárného konce. Své komenty k jednotlivým trikům přidává i Eikiho teamový kolega Honza Lohynský.

Věnujte Eikimu svých pár minut a podívejte se na to, jaké triky si připravil.

Projekt vzniká za podpory Monster Energy, Horsefeathers, Lobster SnowboardsTransworld SNOWboarding.

Episode 1: Cannonball Backflip

Lohy: "Hned v první epizodě Eiki ukázal, o co mu v týhle sérii půjde... Aby svět snowboardingu pochopil, že hranice kreativity neexistujou! Cannonball backflip je crazy, protože při nájezdu na kicker se nemůžete pořádně odrazit, natož se odrazit do backflipu. Schválně si zkuste někdy jenom chytit cannonball grab za jízdy. Samozřejmě záleží na délce prkna, ale stejně... představte si, poslat se v téhle nehybnosti do backflipu."

Episode 2: Upside Down Christ Plant

Lohy: "Eiki je kreativní nejenom při vymýšlení triků, ale i při stavbě spotů :). Tohle je dobrá inspirace pro ty línější, kteří ke snowboardingu potřebujou vždycky supr podmínky a jinak nejezdí. S piknikáčem se dá vyhrát! Jinak tenhle trik dokazuje, že Eiki hrál, asi stejně jako spoustu z nás, Tony Hawk's Pro Skate 4, nebo jinou skejtovou videohru, protože přesně tyhle triky se tam dělaly :)!"

Episode 3: Crossfoot BS Lip

Lohy: "Známej spot a ne zrovna známej trik. Přístup jak má bejt! Onefooty jsou rozhodně zajímavá záležitost a Eiki je posouvá na novou úroveň. Onefoot back lip ok, ale crossfoot!? Wtf!?"

Episode 4: Hardflip Bs Lip Shuvit Out

Lohy: "Tak tohle? Trik, kterej není rozhodně easy na skejtu a není moc lidí, který by napadlo ho zkoušet na snowboardu. Tentokrát se Eiki trochu zapotil, jak to u technickejch skejtovejch triků bejvá, ale odjel to královsky! Props!"

Episode 5: Frontflip Fs Board 270 Out

Lohy: "Další důkaz toho, že piknikáč je top překážka zvlášť, když máte nápady na top triky. Nabrat balanc po frontflipu na to, abyste stihli v klidu 270 ven chce rozhodně skills. Teď mě napadlo, že dát s Eikim Game of S.N.O.W. na piknikáči by byla dobrá výzva! Kdy by se našla příložitost, kdo by to vyzval?"

Episode 6: 360 Flip Hippie Jump

Lohy: "Skejtovejch triků není ve snowboardingu nikdy dost a Eiki tyhle dva světy skvěle propojuje. 360 flip má Eiki v nohou, tak si zvedl level hippie jumpem, aby to neměl úplně easy. Klasika, žejo... Jsem zvědavej, kam to Eiki posune dál, protože zase zbořil pár představ o tom, co se na snowboardu dá technicky udělat. Thumbs up!"

Eiki nám poslal i pár fotek, které souvisí právě s epizodami, které jste právě shlédli. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!