Snow Craft Pioneers - dokument o netypických tvarech snowboardů

Bratři Lukas Huffman a Jesse Huffman se rozhodli natočit dokumentářní film, který nás ve třech dílech zavede za lidmi, kteří se věnují nebo věnovali vývoji snowboardů, které svým tvarem vystupují z řady. Podíváme se za Jesse Loomisem z PowderJet Snowboards, Corey Smithem ze Spring Break Snowboards a jedním ze zakladatelů snowboardingu, Tomem Simsem.

Třídílný dokument Snow Craft Pioneers nám ukáže, že snowboardy netypických tvarů byly, jsou a budou v kurzu. Sice osloví jen menší část snowboardové komunity, ale počátky snowboardingu byly právě u těchto tvarů a plno lidí si v nich stále libuje. Součástí všech dílů jsou i dobové záběry, díky kterým můžeme nasát atmosféru těchto začátků. 

Epizoda 1. - Jesse Loomis a PowderJet Snowboards
V první epizodě se podíváme do domácí dílny PowderJet Snowboards, kterou vlastní Jesse Loomis. Jeho dřevěné desky vznikají opravdu na koleni a pouze v limitovaných edicích. Své kupce si ale stále nachází, protože projet se v prašanu právě na takovéto desce, je nezapomenutelný zážitek.

Epizoda 2. - Corey Smith a Spring Break Snowboards
Část druhá nám představí Spring Break Snowboards. S prkny této značky jste se na našich stránkách mohli seznámit již před třemi lety v TÉTO NOVINCE. Corey Smith nám řekne o své lásce k těmto tvarům a vysvětlí, že všechny tvary mají jinou "osobnost" a na každém si užijete jinou jízdu. O čemž se v druhé části budete mít možnost přesvědčit.

Epizoda 3. - The Legacy Of Tom Sims
Třetí část nás přenese do vzdálené minulosti, kdy byl snowboarding v absolutních počátcích. Navštívíme jednoho z průkopníků tohoto sportu, Toma Simse. Setkáme se i s pro ridery značky Sims Shaunem Palmerem, Chrisem Roachem, Terrym Kidwellem, Bobem KleinemJeffem Fultonen, Podíváme se na tvary, které vévodily této době. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!