Blíží se 24. ročník legendárního Mystic Sk8 Cupu

Pražský ostrov Štvanice se stane již po čtyřiadvacáté dějištěm jednoho z největších skateboardových závodů v Evropě. Ve dnech 29. června1. července zde proběhne legendární Mystic Sk8 Cup, kam zavítá více jak 150 předních skateboardistů a skateboardistek z celého světa, kteří si za své výkony rozdělí prize money v celkové výši 800.000Kč. Na následujících řádcích najdete základní informace o letošním ročníku. 

Soutěžit se bude v základních disciplínách street bowl (bazén). Po finálových jízdách bude probíhat tzv. best trick contest, tedy soutěž o technicky nejobtížnější trik.

Hlavní organizační novinkou je opětovné zařazení Mystic Sk8 Cupu do série tour World Cup Skateboarding (WCS). Garancí kvality závodů jsou též ti nejlepší rozhodčí, které WCS sdružuje. V letošní porotě zasedne např. matador světového skateboardingu Pat Duffy.

Na jezdce letos čekají i velké změny přímo ve skateparku, který dostane novou střechu, povrch a osvětlení. Konstrukčních změn doznají také centrální překážky, raily a boxy.

Po všechny tři dny bude pro návštěvníky připraven atraktivní doprovodný program, který zahrnuje např. umělecké workshopy, aktivní zónu pro nejmenší, sportovní soutěže nebo prezentace novinek (nejen) ze světa skateboardingu od předních světových výrobců. Večery pak bude patřit zahraničním kapelám: Stereo MC’s, ONYX, H2OAll For Nothing.

Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na stránkách www.prima-cool.cz, a to včetně komentáře určeného pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině detaily o jezdcích a jejich tricích.

Vstupenky je možné zakoupit na www.goout.cz.

Nedílnou součástí Mystic Sk8 Cupu je již tradičně i našláplý kulturní program. Zde si představíme hlavní hvězdy letošního ročníku, kterými jsou jak jsme se již zmínili výše kapely Stereo MC’s, ONYX, H2O All For Nothing.

H2O (USA), All For Nothing (NL) - pátek, 29. 6.
Každý, kdo se nějakým způsobem pohybuje kolem skateboardingu se dříve nebo později musel setkat s americkou punk-​rockovou partou H2O, která funguje už od roku 1994. Do Prahy zavítají v rámci oslav deseti let od vydání alba Nothing To Prove. Jako support si převezou All For Nothing z Nizozemska. 

ONYX (USA) - sobota, 30. 6.
Po loňském vystoupení Delinquent Habits nebude ani letos chybět hip hop nejvyšší kvality. V sobotu vystoupí pod širým nebem legendární Onyx (USA), kteří od roku 1988 píší dějiny (nejen) hardcore rapu východního pobřeží. Od první desky Bacdafucup z roku 1993 se vystřílelo v Queensu mnoho zásobníků, ale i po třiceti letech patří Fredro Starr a Sticky Fingaz k nejoriginálnějším umělcům na scéně. Kdo zažil některé z jejich vystoupení, tak ví, že každá show jde do maxima a setlist jejich koncertů je doslova „best of“ z jejich kariéry. Na Štvanici tak určitě zazní jak novinky z letošního alba Black Rock, tak i osvědčené hitovky jako Slam, Whut Whut, Throw Ya Gunz, Raze It Up nebo #WakeDaFucUp a další. ONYX vystoupí v rámci sobotního programu od cca 20:00.

Stereo MC’s live (UK) - neděle, 1. 7.
O zakončení letošního ročníku Mystic Sk8 Cupu se v neděli postarají britští Stereo MC’s s jejich originální směsí taneční elektroniky, hip hopu a dalších stylů, které kolem sebe za 33 let působení vstřebal frontman Rob Birch. Do Prahy přijedou Stereo MC's v plné koncertní sestavě a navíc i s jedním překvapením. Chybět určitě nebudou ani ty největší hity jako Connected, Step It Up, Sofisticated a další.

Vstupenky na jednotlivé koncerty i výhodnější permanentku je možné zakoupit na www.goout.cz.

Další informace najdete na oficiálních stránkách www.mysticsk8cup.cz nebo na facebooku (událost) a Instagramu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!