Carlos Garcia Knight vítězem kvalifikace olympijského Big Airu

V dnešních ranních hodinách evropského času se odjela kvalifikace olympijského mužského Big Airu. My se podíváme, jak to celé dopadlo a co ti nejlepší dávali za triky. 

Za slunečného počasí se na startovku dostalo celkem 34 jezdců. Mezi ně se nedostali dva jezdci a bohužel jedním z nich byl i náš Petr Horák. Ten se při včerejším tréninku, při pokusu o triple cork, zranil a jsme rádi, že to nedopadlo hůř. Podle jeho slov bude brzy zpět, ale kompresně naražené obě kyčle, bederní páteř a natažená třísla ho budou ještě nějakou tu chvíli bolet. Držíme Horisovi palce a doufáme, že hojení bude rychlé a v pořádku.

Na programu dne tedy byly dva heaty, z kterých vzešla finálová dvanáctka. Každý z jezdců měl možnost předvést své schopnosti ve dvou jízdách. Postavený skok nepotěšil Chrise CorningaBillyho Morgana, kteří mají ve svém arzenálu triků quad cork. Právě pro tento trik nebyl úplně ideální a tak dostali šanci i další. Startovka byla plná skvělých jmen a rozjel se kolotoč 12ek, 14ek, 16ek a dokonce i 18ka padla.

Asi by to bylo velké překvapení, když by do finále nepostoupil Max Parrot. Ten vévodí světovém Big Airu už hodně dlouho a pravidelně vystupuje na stupně vítězů. Za svou Front double 1440 mute dostal 92.5 bodů a tím postupuje do finále z prvního místa svého heatu. Druhou pozici obsadil Švéd Niklas Mattsson s 90.0 body a trikem Bs 16 mute. Třetí místo v první heatu bere Kyle Mack, který zajel parádní Bs triple 14 japan a vyfasoval za něj 88.75 bodů. 

Heat 1:
1. Max Parrot - CAN
2. Niklas Mattsson - SWE
3. Kyle Mack - USA
4. Chris Corning - USA
5. Michael Schaerer - SUI
6. Red Gerard - USA

Druhý heat ovládl Carlos Garcia Knight z Nového Zélandu. Za svou Switch bs 16 mute dostal největší počet bodů celé kvalifikace, a to 97.50. Švýcar Jonas Boesiger mu hodně šlápl na paty. Svých 96 bodů dostal za Bs triple cork 16 mute. Pomyslné stupně vítězů druhého heatu uzavírá Mark McMorris s 95.75 body a trikem Switch bs 16. 

Heat 2:
1. Carlos Garcia Knight - NZL
2. Jonas Boesiger - SUI
3. Mark McMorris - CAN
4. Torgeir Bergrem - NOR
5. Sebastien Toutant - CAN
6. Billy Morgan - GBR

Finále, které se jede 24. února ve dvě hodiny ráno evropského času, bude přehlídkou hodně šílených triků. Máme se na co těšit. Třeba nás kluci potěší a pošlou tam i nějaké old school stylovky jako v kvalifikaci. 

Kompletní výsledký kvalifikace najdete na tomto odkazu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!