Jamie Anderson a Brandon Davis světovými šampiony ve slopestylu

Mistrovství světa v čínském Yabuli máme úspěšně za sebou a my tu pro vás máme výsledky finále slopestylu. Jak už jsme včera zmínili, závod rampy se musel kvůli kritickým podmínkám zrušit. Předešlé dny neustále pršelo a rampa se proměnila v ledové koryto. Organizátoři se ale přesto rozhodli, že poslední den šampionátu uspořádají v rampě alespoň exhibici, která má za úkol rozšířit lidem v Číně jejich snowboardové obzory.

Vraťme se ale ke slopestylu. Tady se nekonaly žádné změny a jezdci byli plně připraveni poprat se o titul mistra světa. Do Yabuli se sjela světová snowboardová špička, na kterou jsme zvyklí ze všech velkých závodů během sezóny, aby si to rozdala na hodně kreativní trati skládající se nejprve ze tří skoků a následně z několika platforem různých railů a boxů. První místo a zároveň titul mistra světa ve slopestylu vybojoval Američan Brandon Davis, který svou poslední bezchybnou jízdou přesvědčil rozhodčí o prvním místě. Jeho run obsahoval triky jako Frontside 1080 Melon, Backside Double Cork 1260 Nosegrab a Cab Double Cork 1260 Melon. Současně se mu povedly všechny triky na railech a se skóre 88.65 ho už nikdo nepřekonal Druhé místo patřilo Kanaďanovi Maxovi Parrotovi a třetí flek si vyjel norský stylař Stale Sandbech.

Výsledky muži:
1. Brandon Davis (USA)
2. Max Parrot (CAN)
3. Stale Sandbech (NOR)
4. Eric Beauchemin (USA)
5. Ludvig Billtoft (SWE)
6. Seppe Smits (BEL)
7. Yuki Kadono (JPN)
8. Mons Roisland (NOR)
9. Tyler Nicholson (CAN)
10. Nikolas Baden(USA)

V ženském finále každý netrpělivě čekal, jestli se budou dít zázraky a někdo porazí Jamie Anderson. Nestalo se tak a Jamie i nadále zůstává v závodním poli paní nepřemožitelnou, když ve finále vyslala Cab 720 Tailgrab, Switch Backside 540 Mute a Frontside 720 Mute. Enni Rukajärvi z Finska se podařilo získat druhou stříbrnou medaili na tomto šampionátu, když tu první získala v Big Air contestu. Na třetí příčce se umístila Američanka Julia Marino.

Výsledky Ženy:
1. Jamie Anderson (USA)
2. Enni Rukajarvi (FIN)
3. Julia Marino(USA)
4. Spencer O'Brien (CAN)
5. Sina Candrian (SUI)
6. Katie Ormerod (GBR)

Záznam finále slopestylu mužů si můžete pustit přímo zde:

Záznam finále slopestylu žen si můžete pustit přímo zde:

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!