Odisea - L'Alaska au fil de l'eau - Ep1 - Ep5

O projektu Odisea - L'Alaska au fil de l'eau z dílny When We Were Kids jsme vás informovali pouze díky tomuto traileru. Od té doby uteklo celkem dost času a my na tuto zajímavou věc lehce pozapomněli. Odisea si vaší pozornost určitě zaslouží a my vás o ní nechceme ochudit. Cesta, kterou totiž podnikla dvojice Mathieu Crépel (profesionální snowboardista) a Damien Castera (profesionální surfer) na Aljašku, je plná zajímavých momentů a příhod a byla by škoda, si jí na našich stránkách neuvézt. 

Dnes vše napravíme a dáme si všech pět epizod. Je totiž víkend, je klid a na podobný dokument dostatek času :).

Pánové dostali nápad, vyrazit na pěti týdenní expedici na Aljašku. Cílem bylo sjet několik místních hor, tábořit na sněhu, na řece se splavit z hor k oceánu a tady pak užít surfing. To vše se jim povedlo a zde můžete shlédnout celý jejich příběh. 

Odisea Ep. 1
Mathieu a Damien dorazili na Aljašku, kde svému průvodci Willovi vypráví, proč se rozhodli uskutečnit tento projekt a společně vymýšlí, jak celý podnik odstartovat. Setkají se také s Drakem, pilotem, který s nimi odletí do základního kempu s celým vercajkem. Odisea začíná. 

Odisea Ep. 2
Týden strávený v okolí tábora. Výšlapy na místní kopce a zajímavé sjezdy. Pro Mathieua je to přirozené prostředí a splitboarding mu dává něco nového, co na Aljašce ještě nezažil. Damien se na druhou stranu musí aklimatizovat a je to pro něj velká výzva. Přeci jen je znát, že je ryba, holdující oceánu. 

Odisea Ep. 3
Hory nechávají kluci za sebou. Všechny cajky jsou svezeny k řece, kde nastupují do nafukovacích lodí a sjíždí řeku až na místo, kde je Will opouští a Mathieu a Damien pokračují sami v jedné kánoi. Čeká je návštěva zlatokopa Nicolaïe, který jim ukáže, jak se hledá a rýžuje zlato. 

Odisea Ep. 4
Oceán, místo, kde se role otáčí a Damien je nyní doma. Tohle je to, co zná on. Mathieu naopak není nadšený z divokých vln, které je na pobřeží čekaly. I tak si ale pár jízd dají. Špatné počasí ale převládá a i Damien už není tak nadšený. Několik dnů nepříznivého počasí kluci tráví napřiklad návštěvou potomků původních přímožských obyvatel Tlingit. Pro oba to byla velká životní zkušenost.

Odisea Ep. 5 
Počasí není stále nejideálnější, ale jsou na Aljašce, kde je opravdová divočina. Mathieu a Damien slíbili mladému Noahovi lekci surfingu a svůj slib plní. Počasí se lepší a oba si tak mohou užívat surfingu, za kterým sem dorazili. 

Partneři projektu: Quiksilver, O'neill, Nixon, Xperia Lounge, Air Transat, Blue Tomato, Mundaka optics 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!