Peetu Piiroinen a Jamie Anderson světovými šampiony v Big Airu

V Číně, konkrétně ve středisku Yabuli, necelé tři hodiny od 10 milionového města Harbin, proběhlo Mistrovství světa ve freestyle snowboardingu. Čína se pomalu chystá na rok 2022, kdy bude hostit zimní Olympijské hry. První na programu mistrovství byla halfpipe, která byla kvůli nepřízni počasí zcela zrušená. Organizátoři bojovali s deštěm, který přeměnil rampu v ledové koryto, které nebylo podle slov TTR a WSF bezpečné k závodění na profesionální úrovni. Zato Big Air contest se odjel bez problému a vítěz byl korunován Mistrem světa. Pro své prvenství si dojel Fin Peetu Piiroinen, který díky kombinaci svých bezchybných cab 1440 mute a bs 1440 nechal všechny své soupeře za sebou. Druhé místo vybojoval Američan Kyle Mack, kterého následoval Sebastien Toutant na místě třetím.

Výsledky Muži:
1. Peetu Piiroinen (FIN)
2. Kyle Mack (USA)
3. Sebastien Toutant (CAN)
4. Roope Tonteri (FIN)
5. Chas Guldemond (USA)

V ženském Big Airu se nekonalo žádné překvapení, jelikož prvenství urvala "nepřemožitelná" Jamie Anderson, když tam poslala cab 720 tail a tím bylo vymalováno. Na druhé příčce skončila finská Enni Rukajarvi, když tak unikla třetí Američance Jessice Jenson.

Výsledky Ženy:
1. Jamie Anderson (USA)
2. Enni Rukajarvi (FIN)
3. Jessika Jenson (USA)
4. Laurie Blouin (CAN)
5. Julia Marino (USA)

Report z finále slopestylu vám přineseme zítra. Tady se můžete mrknout na kompletní záznam finále big airu:

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!