Snowboard od IKEA? Od příští sezóny realita!

Do divokých vod snowboardového businessu se pouští nezvyklý hráč a zavedeným firmám tak roste konkurence, kterou by asi nečekaly. Svůj vstup do tohoto segmentu totiž ohlásil všem dobře známý švédský výrobce nábytku IKEA. „Nabízíme cenově přijatelný snowboard pro jezdce, kterým se už nechce utrácet za předraženou výbavu od zavedených snowboardových firem. Technickou stránku věci už máme odladěnou. Celý snowboard se bude skládat z dvanácti dílů, které každý zručný snowboardista sám smontuje za pomoci křížového šroubováku a imbusového klíče“, uvedl šéf designu a vývoje Lars-​Erik Jönsson.

Celý projekt podle vývojového oddělní IKEA vznikl již před lety, ale teprve finanční krize usnadnila vstup tohoto levného snowboardu na trh. Výrobek, který ponese název Bräda, má být kromě jiného výjimečný tím, že jakoukoliv poškozenou součástku si bude možné u IKEA zakoupit a svépomocí vyměnit. Zatím není známo, jestli IKEA hodlá angažovat i někoho ze švédských snowboardových profíků a rádi se necháme překvapit, jestli třeba Sven Thorgren nevymění svou desku Nitro T1 za prkno IKEA - Bräda.

Podrobnosti a první náhledy snowboardů Bräda, by měla IKEA uveřejní v průběhu měsíce května. 

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!