Freeride.cz Just Ride! Summer 2015 - Hlučín

Čtvrtá a poslední zastávka letošní premiérové letní tour wakeboardových happeningů Freeride.cz Just Ride! se uskuteční už tuhle sobotu 22. srpna na Vodním lyžařském vleku Hlučín u Ostravy a tady je shrnutí všeho, co vás čeká!

Jak jsme vás informovali, už jednou přeložená a tím pádem poslední zastávka tour wake happeningů Freeride.cz Just Ride! Summer 2015 měla původně proběhnout v novém Wakeparku Hradec Králové, ale kvůli rozhodnutí majitele areálu jsme jí museli zrušit. O čtvrtou zastávku jsme vás ale rozhodně nechtěli ochudit, a tak máme velkou radost, že jsme sehnali na stejný termín - tedy tuto sobotu 22. srpna - kvalitní náhradu. Tou je Vodní lyžařský vlek Hlučín v krásném prostředí Hlučínského jezera (Štěrkovny) u Ostravy.

FB event: www.facebook.com/events/1629764530615807

Stejně jako během prvních tří letošních zastávek ve Stráži pod Ralskem, na Těrlicku a na Merkuru se můžete i na Hlučíně těšit na spoustu zábavy a především na to nejdůležitější - na ježdění! Bude pro vás připraveno test centrum téměř všech na českém trhu dostupných wake značek spojených se zábavnou soutěží "Demo Pass Contest", coaching od zkušených riderů z FreestyleZOO zdarma, follow natáčení na Sony Action Cam a mnoho dalšího. Ozvučení na břehu zajistí parádní kára Red Bull "Saurus" a celá akce bude samozřejmě ukončena večer jak jinak než pořádnou afterparty v režii Jägermeisteru, na které zahrají DJ HlavaSinner!

Freeride.cz Just Ride! Summer 2015 vám přináší internetový magazín Freeride.cz - Water společně s našimi hlavními partnery, kterými jsou Budweiser Budvar, Sony Action Cam, Samosebou.cz, Jägermeister, Red BullSomersby Apple Cider.

HLUČÍN - NAVIGACE

Pokud jste ještě nikdy nebyli na Hlučíně, tady je pár užitečných informací, které se vám budou hodit. Štěrkovna Hlučín se nachází coby kamenem dohodil od centra Ostravy - autem nebo autobusem (ze zastávky Přívoz - sad Boženy Němcové) jste tam za krásných 15 minut. Pro všechny návštěvníky z Čech, kteří nemají k dispozici auto, doporučujeme Pendolino nebo RegioJet do Ostravy - Hl. nádraží, odkud jste na zastávce Přívoz pěšky za pár minut. Vodní nádrž Hlučín leží přímo na silnici z Ostravy do Opavy, takže jí nemůžete minout. Před koncem obce uvidíte po pravé straně parkoviště a vstupní bránu do Sportovně kulturního areálu Hlučín. Pozor, vodní vlek je uvnitř areálu, takže každý návštěvník musí zaplatit na vstupu symbolickou částku 50Kč. Více info o areálu hledejte na stránkách www.sra-hlucin.cz.

VODNÍ LYŽAŘSKÝ VLEK HLUČÍN

Hlučínský vlek který má 4 sloupy, délku 920 metrů (!) a v tuhle chvíli je tu k dispozici celkem 7 překážek - pussy box, up-​rail, áčko, slider, grind box a 2x kicker. Břeh wakeparku je ideální pro stavbu našeho pojízdného Just Ride "cirkusu" a vlek navíc pro akci poskytne slevy na jízdném, takže se bude jezdit za krásných 400Kč na celý den nebo za 3 stovky na dvě hodiny. Veškeré info o vleku najdete na www.ski.hlucin.com.

WAKE TEST CENTRUM

Hlavní náplní akcí Just Ride! je jak už jistě víte test centrum specializovaných firem, které na místo přivezou testovací modely z nejnovějších kolekcí. Zdarma si tak budete moci prohlédnout a především vyzkoušet wakeboardy a další vybavení značek: 

Tímto děkujeme partnerům Snowboard Zezula (Hyperlite, Ronix), Wakeguru.cz (DUP, Vampire, Soöruz), Mystic (Mystic, CTRL) a Mushow (Slingshot)!

DEMO PASS CONTEST

I tentokrát jsme si pro vás připravili tzv. Demo Pass Contest. Pro ty, kdo ještě neví o co jde, tu máme krátké vysvětlení. Jedná se v podstatě o hru, která vás určitě bude bavit a hlavně v ní můžete vyhrát hromadu parádních cen od našich partnerů. Demo Pass vás bude zároveň motivovat k vyzkoušení co největšího počtu vybavení a navštívení co nejvíce "herních stanovišť". 

Hned poté, co dorazíte na místo, se stavte v našem Freeride.cz stánku, kde bude probíhat registrace. Oproti zapůjčené občance nebo jinému průkazu totožnosti obdržíte kartičku s logy jednotlivých značek - tzv. Demo Pass. V tu chvíli už budete moci vyrazit ke stánkům jednotlivých firem a zdarma si půjčovat představované vybavení. 

Na stánku vždy necháte svůj Demo Pass a poté, co vrátíte půjčený produkt, dostanete kartičku zpátky i s nalepeným logem dané značky. Pozor - kromě wake značek na passu najdete i loga HonkyTonk Shop, Sony Action Cam, Samosebou.cz nebo Smart & Rich. Pro získání stickerky HonkyTonk Shop si půjčíte a na místní asfaltové cyklostezce vyzkoušíte longboard, pro získání samolepky Sony Action Cam nasajete informace o špičkových POV kamerách této značky nebo si jí přímo sami vyzkoušíte ať už na suchu nebo na vodě, v Samosebou.cz chill-​outu dostanete pár kvízových otázek týkajících se třídění odpadu a firma specializující se na úrazové pojištění sportovců Smart & Rich si pro vás připravila tombolu o super ceny.

Všechny stanoviště budou viditelně označeny dřevěnými cedulemi s logy jednotlivých značek, takže je ve stanovém městečku snadno najdete. Jak vidíte, jde o zábavnou "bojovku", která zpestří program vašeho dne a ještě můžete vyhrát parádní ceny!

BUDVAR, SOMERSBY, RED BULL a JÄGERMEISTER

Během celého dne se budete moci osvěžit či nabít energii ve stáncích Budweiser BudvarJägermeister. V nabídce bude především pivo od Budvaru (desítka i dvanáctka), cider Somersby (různé příchutě), Red Bull a samozřejmě Jägermeister (čistý nebo s Red Bullem). www.budvar.cz | www.redbull.cz | www.jagermeister.cz

FREESTYLE ZOO FREE COACHING

Parta Freestyle Zoo už několik let pořádá úspěšné wakeboardové campy a má tedy spoustu zkušeností s výukou, tedy coachingem. Jejich zkušení instruktoři budou k dispozici všem, kdo mají zájem o zlepšení svých wakových skills. Stačí zajít do FSZoo stánku, zapsat se a dohodnout na čase "tréninku". www.fszoo.net

SAMOSEBOU.CZ CHILL-​OUT

Třídíme odpad, to je přece samosebou. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​Kom, starající se o systém sběru a recyklace odpadu. Ano, to jsou ty barevné popelnice a kontejnery, které (naštěstí) potkáte na každém rohu. Samosebou.cz má za úkol osvětu týkající se třídění odpadu v české republice a díky partnerství s tímto projektem se i Just Ride! stává čistou ekologickou akcí. V Samosebou.cz chill-​outu si budete moci posedět v křeslech vyrobených z recyklovaných materiálů, dozvědět se zajímavé informace o třídění a recyklaci odpadu a třeba i vyhrát v interaktivní hře "eKontíci" na tabletu spoustu dárečků! www.samosebou.cz

SONY ACTION-​CAM FOLLOW SHOOTING

Světoznámá firma Sony poslední dobou víří vody na trhu tolik oblíbených malých "POV" (Point-​Of-​View) kamer. Jejich produkty z řady Sony Action Cam jsou vysoce hodnoceny v prestižních testech a oceňovány předními světovými filmovými produkcemi na poli extrémních sportů. Ve stánku Sony si budete moci kameru fungující společně se speciálními hodinkami, na kterých vidíte v reálném čase své záběry, do detailu osahat a třeba i vyzkoušet na vodě.

A to není vše. Na kamery Sony Action Cam vás v průběhu dne bude natáčet náš "follow-​cam master". Stačí říct, jestli máte zájem, připojí se vedle vás na dvojlaně a natočí vám pár koleček. Jízdy vám po akci zašleme na e-​mail a pozor! - každý, kdo se nechá natočit, získá automaticky tričko Sony Action Cam! www.sony.cz

BOARDSTIX DESIGN CONTEST

Novinkou na letošním Just Ridu bude stánek firmy Boardstix, výrobce speciálních fixek pro vylepšení surfů, wakeboardů, snowboardů, skateboardů, longboardů nebo třeba i biků a motorek. Boardstix byl vytvořen surfaři v Kalifornii, kteří chtěli ukázat svou individualitu, a začali si designovat svoje surfy každý podle svého. Na Hlučíně budete moci během celého dne soutěžit o tyhle parádní fixky v designovém contestu, který prověří vaší kreativitu a výtvarné skills ;-) U stánku Boardstix na vás budou čekat kartonové makety surfů, na kterých se budete moci do sytosti vyřádit a na konci dne vyhlásíme nejlepší "designéry". www.boardstix.eu

INDOBOARD ZONE BY SOULRIDER TRAVEL

Od českého distributora známých balančních prken - firmy Soulrider Travel - máme zapůjčených cca 6 různě velkých indoboardů, na kterých si můžete "na suchu" potrénovat rovnováhu. www.soulrider.cz | www.indoboard.cz

NUNUI BALI a WAKEPORNING MERCH 

Ve Freeride.cz stánku si budete moci prohlédnout, vyzkoušet a případně i zakoupit parádní plavky nebo jiné kousky z kolekce mladé surfové značky Nunui Bali (www.nunuibali.com), která má česko-​balijsko-​kalifornské kořeny! S klukama z Life is Porno (www.rumpelstore.com) jsme se také domluvili, že v naší nabídce bude i jejich merch k filmu Wakeporning, takže pokud jste nestihli koupit přes net nebo na zastávkách premiérové tour, můžete to napravit tentokrát.

HONKYTONK BEST TRICK CONTEST

Ke konci dne bude vyhlášen Best Trick Contest o věcné ceny od HonkyTonk shopu. Severomoravský shreďák a zabiják Bogdan "Žbira" Kornas společně s kamarády vyzve všechny z vás, kdo se budete cítit na jednu konkrétní vybranou překážku, na které se contest pojede. Nejlepší triky budou ohodnoceny cenami od HonkyTonku.

O'BRIEN BEST GROM

Už na předešlé zastávde na Merkuru jsme vyhlásili soutěž pro ty nejmenší shreďáky a právě na Hlučíně vyhlásíme nejlepšího juniora, který si odnese zbrusu nový wakeboard O'Brien, který mu určitě pomůže k dalšímu progresu. Po celý den budou koučové z Freestyle Zoo sledovat všechny mlaďase pod 15 let a podle celkového dojmu vyberou vítěze. Od Merkuru je ve hře jako hlavní adept Venca Toman, ale nikde není psáno, že vyhraje i celkově... ;-) Všichni zájemci ať se hlásí u stánku FSZoo.

ZÁVĚREČNÁ EXHIBICE

Celý den zakončí exhibice lokálních riderů za supportu HonkyTonk shopu, opět v režii Žbiry, který dá dohromady tým těch nejlepších lokálních wakeboarders, takže se můžete těšit na parádní triky a tu nejlepší inspiraci pro vaše ježdění. Stay tuuuuned ;-)

JÄGERMEISTER AFTERPARTY

Nebyl by to správný Just Ride! bez afterparty ve stylu "volání divočiny" s osvíceným jelenem v čele. Jägermeister Afterparty tentokráte proběhne v podniku "Laguna" (ano, jméno stejné jako na Merkuru :), který se nachází cca 50 metrů od vleku, takže budete moci od sportovního programu plynule přejít na ten kulturní. Od cca 22 hodin se rozjede párty a zahrají nám DJ HlavaSinner. JägermeisterRed Bullem bude téct proudem, takže šetřete játra, bude to opět velký! www.jagermeister.cz

ČASOVÝ PLÁN*

10.00 start akce /​ vlek v provozu
10.00 - 18.00 test centrum v provozu
10.00 - 18.00 FreestyleZOO free coaching
10.00 - 18.00 Boardstix design contest
14.00 - 15.00 HonkyTonk best trick contest
18.00 - 19.00 závěrečná exhibice
19.00 vyhlášení a předávání cen
22.00 start Jägermeister afterparty (Laguna)

* Časy jsou opravdu jen orientační, takže poslouchejte moderátora akce nebo se ptejte na FR stánku ;-)

Další aktuální informace postupně přibývají na stránce FB eventu, takže to sledujte a pokud máte jakýkoliv dotaz, napište nám tady pod článkem nebo na FB. Těšíme se na vás! vaše FRcrew.

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.