King of Style 2011

Poslední letošní city bigair je za námi. Tak se na něj pojďme trošku juknout!

Zatímco většina českých riders se o vejkendu tetelina v jednom z rakouských středisek tak světová extratřída si dala dostaveníčko na poslední letošní city bigair. Curych je za náma, Londýn je za náma a i Budapešť jsme úspěšně zvládnuli. Nezbývá tak nic jiného než se podívat do země Vikingů, kde v hlavním městě Stockholmu proběhl letošní King of Style, který je klasicky součástí Stadium Winter Jamu. Sice jsme přímo ve švédské metropoli nebyli nicméně i tak jsme si pro vás připravili drobnou rekapitulaci tohoto kontestu.

Stejně jako v ostatních závodech i zde se začínalo kvalifikací. Do té nastoupilo celkem dvacet osm zabijáků, kteří si to rozdali o sedm postupových míst. Jediní, kdo měli jistotu postupu byla pozvaná pětic největších hvězd, která šla rovnou do finále. A co jméno to pořádnej zabiják triků. V pěti vyvolených se totiž nacházel Bobby Brown, Elias Ambühl, Jossi Wells, Jacob WesterJon Olsson. Ostatním tak nezbylo nic jiného, než se utkat ve čtyřkolovém závodě. Počítali se vždy dvě nejlepší jízdy. Nakonec nejlepší v kvaldě byl Američan Gus Kenworthy, ktrej předvedl svoji klasiku double cork 1260 blunt a k ní přidal switch double. Z druhé místa pak šel domácí Oscar Harlaut a třetí flek si vyjela švýcarská naděje Kai Mahler. A mohlo se jít na finále!

Finálová dvanáctka měla jasnej cíl. Najít toho nejlepšího, který se stane „krále stylu“. Tentokrát se jeli tři jízdy, když se dvě nejlepší počítaly. Na chyby tak nebyl čas! Finále tentokrát nedopadlo úplně růžově pro druhého z Curychu i Budapešti Kaie Mahlera (10.místo). Do pohody se netrefil ani Gus Kenworthy (9.místo) a neuspěl ani vítěz London Freezu Jossi Wells (8.místo). Čekalo se tak jestli svoje již třetí letošní vítězství na city bigairech uzme Elias Ambühl nebo jestli ho někdo tentokrát převálcuje.

Hodně slušné šesté místo si nakonec vyjela domácí naděje Jesper Tjäder za double cork 1260double cork 1440. I místo před ním zůstalo ve Skandinávii a to díky Jacobu Westerovi za switch cork 900 bluntswitch cork 1080 blunt. Těsně pod stupně vítězů dolétl za bombice switch kangaroo flipswitch bio 1080 mute trochu překvapivě Tom Granier z Francie. Nicméně určitě po právu. Pro něj asi nejlepší výsledek ever. No a jsme u nejlepšího tria. Že Velká Británie neholduje zimním sportům vyvrátil James Woods. Ten skok ztrestal switch double 1080double corkem 1260 mute a byl z toho bronz. Evropskou nadvládu pak narušil druhým místem Bobby Brown, který vytasil double cork 1080 reverse tailswitch double cork 1260 mute. No a kdože tedy ovládl Švédsko? Ano, správně. Zas a znova nikdo jiný než Elias Ambühl. Ten tak letos vyhrál tři ze čtyř velkých městských kontestů. Tentokrát k tomu potřeboval double cork 1260 reverse tailswitch double cork 1080 mute to japan. Takže vlastně nebylo, co řešit…

Letošní sezóna city bigairu je tak úspěšně za námi. V Curychu (report zde) a v Budapešti (report zde) jsme byli přímo na místě. Londýn a Stockholm jsme si pro vás ale taky nachystali. Naše doporučení je tak jednoduché. Pokud máte možnost za rok určitě na nějaký takový podnik vyražte. Fakt to stojí za to. No nekecáme!!

Stadium Winter Jam web ZDE

Výsledky King of Style 2011:

1. Elias Ambühl (CH)
2. Bobby Brown (USA)
3. James Woods (GB)
4. Tom Granier (FRA)
5. Jacob Wester (SWE)
6. Jesper Tjäder (SWE)
7. Jon Olsson (SWE)
8. Jossi Wells (AUS)
9. Gus Kenworthy (USA)
10. Kai Mahler (CH)
11. PK Hunder (NOR)
12. Oscar Sherlin (SWE)

Video z finále:

Tento článek vznikl díky našemu partnerskému webu downdays.eu.

Další zajímavé články

Dávej jarní shredy s triem z Vishnu Freeski

Shreďáci z Vishnu Freeski zase jednou potěší svoje fandy...

Red Bull Unrailistic 2024 se dotýkalo jibovýho nebe

Švédské Åre se opět přeměnilo na jibové peklo díky Red Bull Unrailistic 2024...

Jussa Palaskivi z Forre má venku svůj streetovej full part

Od kluků v Forre crew dorazil jeden full part...