Quiksilver Snowjam 2011 - Last Call

Vážení pasažéři, upoutejte se, za chvíli odlétáme. Kam? No přece do Špindlu. Proč? Protože se tam koná největší česká snowboardová akce - Quiksilver Snowjam 2011. Co všechno tam bude k vidění? To se dozvíte v přehledném článku právě teď a tady.

Už zítra začíná ve Špindlerově Mlýně - Svatém Petru největší snowboardový závod konající se na území České republiky - Quiksilver Snowjam 2011. Facebook hlásí téměř 1500 potvrzených hostů, takže to vypadá opět na svátek snowboardingu se vším všudy. My jsme vám už přinesli rozhovor s Martinem Černíkem o této akci, ale dnes ještě shrneme co vás všechno čeká a nemine.

JEZDCI

Hlavním lákadlem jsou samozřejmě riders, kteří si to rozdají o prize money cca 100.000 českých korun nejdříve v páteční kvalifikaci a poté v sobotním finále na slopestylové trati sestávající z u-​rampy, railu a kickeru. Bohužel se nedostaví loňský vítěz Markku Koski, který dal přednost natáčení v Japonsku, nicméně se můžeme těšit na taková jména, jakými jsou Mathieu Crépel, Matius Otterstad, Jeppe Ronti, Herby Thaler, Ulrik Badertscher, Jeppe Ronti nebo český rodák, Švýcar Thomas Franc. Mezi přímo nasazené do sobotní části závodu jsou i dva Češi - organizátor akce Martin Černík a náš momentálně nejlepší freestyle snowboardista Honza Nečas.

Nadupaná je ale i kvalifikace, kde nechybí v podstatě žádný z předních českých riders. Mezi největší naděje na postup jsou určitě patří Petr Horák, Darek Bergmann, Martin Matoušek, Martin Mikyska, Pepé Samek nebo Tomáš Tuzar. Nebudou chybět ani Finové jako například Nuutti NiemeläTero Poikajärvi. Tohle jsou jména, která hlásí oficiální stránky akce, uvidíme co se ještě do zítřka změní.

V pátek začne celá akce dvěma heaty kvalifikace, každý jezdec bude mít dvě jízdy, počítá se lepší. Nejlepší čtyři plus další dva s nejlepším skóre postupují dál do sobotního semifinále. Sobota pak přinese to nejlepší. Semifinále, do kterého nastoupí kromě deseti postupujících z kvali i pozvaní jezdci, bude opět rozděleno na dva heaty. Pět nejlepších z každého postupuje do finále na základě bodového ohodnocení nejlepšího runu ze dvou. Finále se tak zúčastní deset nejlepších. Vyvrcholením večera pak bude Nutcase Best Trick.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Jak už bývá na Quiksilver Snowjamu zvykem, můžete se během akce těšit i na bohatý doprovodný program. Za pozornost rozhodně stojí test centrum snowboardů GNU, LIB TechRoxy, kde si budete moci zdarma půjčit a vyzkoušet nejnovější modely jejich prken na sezónu 2011-​2012. I na příští rok pro nás totiž experiMENTÁLNÍ inovátoři z Mervinu přichystali několik novinek, které není radno nechat bez povšimnutí. Přijďte ochutnat banány typu EC2, C2BTX nebo TTTR. Že nevíte co to je? Přijďte, vysvětlíme... Innovations even we don't understand! Vedle Merviňáků pak najdete i Freeride.cz/Free magazine stánky, kde dostanete zdarma stickerky, časáky nebo si budete moci koupit třeba tričko nebo placky.

Vítězové Quiksilver Snowjamu si rozdělí nejen velkou část ze 100.000 CZK prize money, ale i herní konzole Nintendo Wii. Promo stánek, kde si je můžete vyzkoušet i vy, bude stát i na Snowjamu, takže se přijďte podívat. A teď pozor - jednu z konzolí Nintendo může vyhrát i jeden z vás - diváků akce. Stačí jen správně tipnout vítěze letošního Quiksilver Snowjamu a mít trochu štěstí při závěrečném slosování. Takže zkuste své štěstí a posílejte nám své tipy do 4.3. na email soutez@freemagazine.cz. Do předmětu zprávy dejte "QSJ Nintendo", výherce bude vyrozuměn emailem.

PARTY

Nedílnou součástí každého Snowjamu je samozřejmě kultura, konkrétně koncertymejdany. I letos se můžete těšit na jednu velkou kalbu s velmi kvalitním programem, přestože letos bude chybět tradiční párty stan ve Svatém Petru. Ale nebojte se, přímo pod skokem vyroste stage, na které v sobotu zahrají kapely SunshineBug’n’Dub, mejdanový program pak začne už v pátek warm-​up párty s DJs JorgosemFluxem, aby pokračoval v sobotu po koncertu hlavní aftérkou v podání DJs FrikyhoFluxe, DJ Robota a DJky Ladidy. Oba dva večery proběhnou ve známém klubu Dolská v centru Špindlu.

Takže co víc dodat? Snad jen, že pokud náhodou na Snowjam nebudete moci dorazit, můžete se těšit na podrobnou reportáž, hromadu fotek a samozřejmě i video brzy po akci tady na Freeride.cz.

PROGRAM

Pátek 4.března
08.30 - 16.30 Race & Press Centrum open
09.00 - 10.00 Training Heat 1 (Snowpark)
10.00 - 12.30 Qualification Heat 1
12.30 - 13.30 Training Heat 2 (Snowpark)
13.30 - 16.00 Qualification Heat 2 (Qualifications - 2 runs Best Run Count, Top 4 of each heat + 2 best scored advance for Semifinals)
18.30 Riders’ Meeting (Meeting Room above Race & Press Centrum)
20.00 - 21.00 Movie screening – “Aljaška v prašanu” (Club Dolská)
21.00 - 02.00 Warm up Party (Club Dolská) - DJ Jorgos & DJ Flux

Sobota 5.března
08.00 - 18.00 Race & Press Centrum open
09.00 - 10.00 Warm Up Heat 1 (Snowpark)
10.00 - 11.30 Semifinals Heat 1 (2 runs Best Run Count – Top 5 advance for Final)
11.45 - 12.45 Warm Up Heat 2
12.45 - 14.15 Semifinals Heat 2 (2 runs Best Run Count – Top 5 advance for Final)
14.15 - 14.30 Reshaping
14.30 - 14.45 Finals Introducing Run
14.45 - 16.15 Finals (10 Riders)
16.30 Prize giving (Stage)
18.00 - 19.00 Live Concert on Snow – Sunshine (Stage - free entry)
19.00 - 20.00 Nutcase Best Trick Session
20.15 Prize giving Nutcase Best Trick Session (Technical & Style)
20.15 - 21.15 Live Concert on Snow – Bug`n`Dub (Stage - free entry)
21.00 - 05.00 Snowjam Party (Club Dolská) – DJ Friky&Flux, DJ Robot, DJ Ladida

Více na www.snowjam.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!