Audi Snowjam - FIS World Cup 2015

Ve dnech 13. - 14. března zažil Špindlerův Mlýn po dvou letech nájezd top světových snowboarderů. Ti si to rozdali o hodnotné body a masivní prize money během závodu Audi Snowjam 2015, který letos byl finálovým podnikem FIS Světového poháru. Jak celá akce probíhala se můžete dočíst na následujících řádkách.

Kdo si pamatuje Snowjam před dvěma lety, ten si jistě vzpomíná na nejlepší snowboarding, kterého našinec mohl být na českých kopcích svědkem. Martin Černík jako hlavní organizátor tehdy dokázal skoro nemožné - dostat do Špindlerova Mlýna téměř kompletní světovou špičku v čele s jezdci jako Torstein Horgmo, Staale Sandbech, Sven Thorgren, Sebastien Toutant, Sage Kotsenburg nebo Yuki Kadono. Závod se podařilo v předolympijské sezóně dostat mezi několik zastávek FIS Světového poháru, takže sem světoví top riders dorazili v rámci kvalifikace na Olympiádu v Soči. Ostatně jak to tenkrát probíhalo a kterak Torstein Horgmo vyhrál ve Špindlu mimo jiné s historicky prvním odjetým triple corkem na území ČR se můžete mrknout v našem reportu.

Po loňské pauze zapříčiněné olympijskou sezónou a také špatnou zimou (jistě si vzpomínáte), kdy se Snowjam nekonal, se organizační crew opět opřela do příprav a výsledkem byl Audi Snowjam 2015 s novým hlavním sponzorem a se zařazením závodu do série FIS Světového poháru ve slopestylu po bok Stonehamu v kanadském Quebecu a slavného Park City v USA. Organizace FIS pro letošní "poolympijskou" sezónu trochu okleštila Světový pohár a závody ve slopestylu se tedy nakonec jely všehovšudy jen tři. Snowjam z toho vyšel parádně, protože právě v našem největším resortu měli být kromě vítězů samotného závodu korunováni i vítězové Svěťáku, a to jak v kategorii slopestyle (malý křišťálový glóbus), tak freestyle celkově (velký křišťálový glóbus). Což je mimochodem událost, která se v ČR pokud máme dobré informace neudála zatím v žádném jiném zimním sportu. Audi Snowjam navíc byl na základě společné strategie organizací FIS a TTR zařazen i do World Snowboard Tour na úrovni "International", tedy druhé nejvyšší. Riderům se ze Snowjamu tedy počítají body jak do žebříčku FIS, tak do WST.

Od začátku bylo jasné, že letos nebude startovka tak nabitá jako před dvěma lety. Tehdy byl Snowjam důležitým závodem v honu za důležitými body potřebnými k nominaci na Olympijské hry v Soči, letos šlo "pouze" o 1,2 milionu Kč prize money a body do Světového poháru a World Snowboard Tour. Zní to zvláštně, ale je to tak. Velká část největších hvězd tráví momentálně čas na americkém kontinentu, účastnili se akce Spring Battle v rakouském Flachauwinklu nebo natáčí pro svoje video projekty. I přesto se ale do Špindlu sjela slušná řádka riderů zajímavých jmen a mohli jsme se těšit nejen na ně, ale také na to jak se poslední dobou se světovou třídou dokáží popasovat naši jezdci, kterým se na mezinárodním poli daří čím dál lépe.

TRAŤ

Parta Snowparkdesign opět dokázala připravit parádní snowpark, který vypadal velmi podobně jako před dvěma lety, kdy vzbudil ve světě snowboardingu velké haló. Kombinace corneru, u-​rampy, railů a skoku se moc nevidí a v dnešní době, kdy se jezdci specializují buď na u-​rampu nebo na slopestyle, bude tenhle formát asi vždycky kontroverzní. Co je ale důležité, že pro diváky jde o maximálně atraktivní setup a to se potvrdilo i letos. Jízda každého ridera začínala jedním ze dvou obrovských cornerů nebo chcete-​li hipů s dopadem do rampy, dále měl každý k dispozici jeden až dva hity v u-​rampě, pak následovala první jibová platforma s tzv. lízátkem na bonkování nebo zahnutým "elbow" railem, druhá jibová překážka, kterou byl street rail nebo double kink a na konec tradiční big air, tentokrát o plošině necelých dvaceti metrů. Podle slov shaperů takový macek ve Špindlu v průseku ještě nikdy nestál a to se tady odjela už slušná řádka závodů. 

KVALIFIKACE

Do ženské kvalifikace nastoupilo celkem 16 závodnic a my jsme byli samozřejmě nejvíce zvědaví na naší hvězdu Šárku Pančochovou. Ta toho jak určitě víte letos moc na závodech nenajezdila a soustředila se na zotavení po operaci křížového vazu v koleni. I tak se ale od Šárky očekávalo hodně a ona sama se na Světový pohár před domácím publikem samozřejmě moc těšila. Čekal jí ale boj proti top světovým riderkám a přestože ve Špindlu chyběly hvězdy jako Jamie Anderson, Enni Rukajärvi, Silje Norendal a další, startovka i tak byla nabitá kvalitními jmény jezdkyň, které se letos pravidelně umisťují na nejvyšších příčkách prestižních závodů. 

Šárce se povedla více první jízda, ve které dala bs air na corneru, fs 540 v rampě, bs 540 lehce pod kopingem, nedojetý grind na elbow railu, čistý boardslide na street railu a nakonec backside 360 tailgrab. Výsledkem bylo 75.00 bodu a nakonec to stačilo na 4.místo a postup do semifinále. Kvalifikaci vyhrála vedoucí žena Světového poháru Nizozemka Cheryl Maas, které se letos hodně daří, hlavně díky parádní velké backside 720 tailgrab. Ze druhého místa se přímo do finále kvalifikovaly ještě Švýcarka Elena Koenz a Finka Ella Suitiala. Společně s Šárkou postoupily do semifinále ještě Kanaďanka Breanna Stangeland, Slovinka Urska Pribosic, Švýcarka Carla Somaini, Kanaďanka Jenna Blasman a Slovenka Klaudia Medlová.

Už páteční mužská kvalifikace ukázala, že absence největších světových jmen rozhodně neznamená, že neuvidíme kvalitní snowboarding. Ostatně už během celého týdne, kdy ve Špindlu probíhaly tréninky, se to na skoku double corky jen hemžilo. Světová špička už je v současnosti tak široká, že i jezdci, jejichž jména nám zatím nic neříkají, dávají triky, které ještě nedávno umělo jen pár vyvolených. A my jsme moc rádi, že mezi tu širší světovou špičku patří i pár českých jmen, z nichž se čtyři objevily na startovce Audi Snowjamu. Palce jsme tak v kvalifikaci drželi Petrovi Horákovi, Martinovi Mikyskovi, Honzovi NečasoviDanovi Porkertovi, jehož brácha Ondřej si bohužel při tréninku vyhodil rameno a nemohl tak startovat.

Jako první z našich se na trať vydal Honza Nečas, který letos zaznamanal parádní výsledek pro český snowboarding v rakouském Kreischbergu, kde na Mistrovství světa zajel skvělé 7.místo ve slopestylu. Neči, mimochodem nejstarší závodník startovního pole, začal svojí jízdu airem na corneru, následovaly fs 540 a bs 540 v rampě, pokračoval fs 360 bonkem přes kouli, blunt 270 out na railu a zakončil čistým trikem na kickeru, ale byla to bohužel “jen” backside 720.V druhé jízdě Neči bohužel upadl a do semifinále se o tři místa nekvalifikoval.

Další z Čechů byl na řadě Petr Horák, do kterého jsme vkládali největší naděje, protože jeho letošní výkony reprezentují český freestyle snowboarding nejlépe ze všech - ostatně si můžete přečíst náš nedávný rozhovor s ním. Petrovi se první jízda nepovedla, když spadl po obrovském airu na corneru, ale všechno napravil v kole druhém. V tom opět vyslal parádní air na corneru, dále přidal fs 540, bs air, fs 540 přes lízátko, cab 270 do railu 270 out a čistou backside 1080 double cork na skoku, což stačilo na 10.místo a postup do semifinále.

Martinovi Mikyskovi se naopak povedla hned první jízda. Tailgrab aur na corneru, fs 540 tail v rampě, bs 180 přes lízátko, fs 270 on 270 out na railu a krásná dlouhá a čistá backside 1080 - to Mikýře poslalo na 9.místo a postup do semifinále! Od Daniela Porkerta se toho zas tak moc nečekalo, ale v kvalifikaci všechny hooodně překvapil a fanouška českého snowboardingu překvapil a hlavně potěšil. Hned na úvod Dan napálil obří air na corneru, přidal fs 540 a bs 540 v rampě, fs 360 nosebonk na lízátku, bs tailslide na street railu a na konci všem vyrazil dech učebnicovým backside 1080 double corkem (!!!), který podle svých vlastních slov zkoušel teprve potřetí v životě a poprvé ho odjel. Tomu se říká načasování formy. Dan získal od rozhodčích skvělých 88.00 bodu a postoupil z 5.místa přímo do finále!

Kvalifikaci mužů vyhrál poměrně s přehledem Švýcar Lucien Koch (backflip na corneru, fs 720 a cab 360 tail v rampě, bs 540 přes lízátko, switch nosebluntslide 270 out a switch backside 1260 double cork!) před svým krajanem Michaelem Schaererem, Finem Petjou Piiroinenem, dalším Švýcarem Lucasem Baumem, naším Danielem Porkertem a asi největším favoritem závodu Finem Jannem Korpim. Těchto šest jezdců postoupilo přímo do finále. Do sobotního semifinále se pak kvalifikovali sedmý Jordan Phillips z Kanady, osmý Brett Moody z USA, naši Martin Mikyska (9.) s Petrem Horákem (10.), jedenáctý Rakušan Philipp Kundratitz, dvanáctý Fin Nuutti Niemelae, třináctý Fin Ville Paumola, čtrnáctý Rus Mikhail Matveev, patnáctý Švýcar Jonas Boesiger a šestnáctý Rakušan Mathias Weissenbacher. Více než polovina startovního pole (celkem startovalo 29 jezdců) se tedy dostala do finále nebo semifinále, což na závodech Světového poháru nebývá zvykem. 

Páteční dění na kopci tak skončilo a čas byl na warm-​up party, která se jako obvykle odehrála v obřím párty stanu přímo ve Svaťáku pod sjezdovkami. Na stagi se představila kapela Bug'n'Dub a několika stovkám lidí pak k tanci zahráli DJs Robot, VecAkvamen.

SEMIFINÁLE

Sobota přivítala závodníky vlídně, protože Krakonoš nadělil lehkou dávku nového sněhu, díky kterému trať nebyla tak ledová jako v pátek a dopady byly o mnoho měkčí. Stejně jako páteční kvalifikaci i sobotní dění vysílala v přímém přenosu ČT 4 Sport a i diváci ve Svatém Petru mohli sledovat na velké obrazovce zpomalené opakovačky. 

Nejprve bylo na programu semifinále, na jehož start se postavilo šest žen a deset mužů a mezi touhle šestnáctkou jsme fandili hned čtyřem - Šárce Pančochové, Klaudii Medlové, Petrovi HorákoviMartinovi Mikyskovi. Opět měli všichni k dispozici dvě jízdy, ze kterých se počítala ta lepší. Šárce Pančochové se bohužel semifinále vůbec nepovedlo, poprvé spadla na skoku po dopadu backside 360 a podruhé v u-​rampě. Závod tak pro Šárku skončil až 9.místem.

Komu se naopak v semifinále hodně zadařilo, byla naše slovenská sestra Klaudia Medlová. Ta suverénně odjela první jízdu, tu druhou ještě čistěji a rozhodčí ji s 81.25 body poslali z jasného prvního místa do finále. Ještě jsme dlužni popis Klaudiiny semifinálové jízdy, ta vypadala takhle: air na corneru, fs air v rampě, luxusní fs 360 přes lízátko, krásné fs boro na streetu a obrovské backside rodeo 540! Společně s Klaudií postoupily do finále ještě Švýcarka Carla Somaini a Kanaďanka Jenna Blasman. Carla Somaini ale bohužel při své druhé semifinálové jízdě ošklivě spadla na table skoku, musela být ošetřena zdravotníky a kvůli zranění ve finále nemohla nastoupit.

Z desítky semifinalistů měli postoupit čtyři nejlepší a my jsme drželi palce našim "Horisovi" a "Mikýřovi". Nejlépe se dařilo trochu překvapivě Rusovi Mikhailu Matveeovi, který zajel hodně kvalitní triky na všech překážkách a za jízdu bs rodeo 720 na corneru (!), menší bs air, back-​to-​back 720 (fs 720 cork - cab 720 cork) v rampě, grind fs 360 out z elbow railu, blunt 270 out na street railu a fs 1080 z přední hrany dostal nejvyšší semifinálovou známku 85.25.

Našemu Petrovi Horákovi se sice první jízda stejně jako v kvalifikaci nepovedla, protože v ní hodil pořádnou “skobu” na railu, v té druhé mu ale všechno vyšlo podle představ! Vysoký indy air na corneru, fs 540 v rampě, fs 540 bonk o lízátko, cab 270 na rail a závěrečná krásná, dlouhá a čistá cab 1080 double cork Horisovi vynesla jen o čtvrt bodíku méně než Matveeovi a postup z druhého místa do finále byl na světě!

Naše druhé želízko v ohni Martin Mikyska zajel dvě vyrovnané kvalitní jízdy a kdyby se sčítaly obě skóre, Mikýř by býval byl jasně první. Jízda tailgrab air, fs 720 v rampě, sw bs 180 přes lízátko, fs 270 fs boro a backside 1080 double cork byla ohodnocena 80.00, respektive 81.50 body a Martin bohužel přišel o finále o pouhopouhou polovinu bodu. Smůla, ale i tak skvělé představení a konečné 11.místo.

Společně s Mikhailem Matveem a Petrem Horákem postoupili do finále ještě Američan Brett Moody s 83.50 body a Rakušan Phillipp Kundratitz s 82.00 body. Naopak trochu za očekáváním zůstali Finové Ville PaumolaNuutti Niemelae nebo Rakušan Mathias Weissenbacher, nepostoupil ani Švýcar Jonas Boesiger nebo Kanaďan Jordan Phillips. Výsledkem tedy bylo, že ve finále mohl stále početnější český dav fandit dvěma našim - Danovi PorkertoviPetrovi Horákovi.

FINÁLE

Na odpolední finále se už prostranství pod dopadem skoku ve Svatém Petru zaplnilo stovkami diváků, které kromě české dvojice moderátorů Honza Bartulík - Vláďa Polívka začal bavit a informovat i americký rider Grant Giller, který vypadl už v kvalifikaci a Snowjam si evidentně skvěle užíval. Jeho spolupráce s našimi spíkry byla rozhodně přínosem celé akci a kombinace ostrovtipu české dvojice s Grantem vytvářela super atmosféru.

Finále FIS Svěťáků se jezdí na tři jízdy, ze kterých se počítá vždy ta nejlepší, což je zárukou divácké atraktivity. V první nebo druhé jízdě rider jede na jistotu a v té další už může zariskovat a nabombit ty nejtěžší triky. Holky to vzaly tentokrát ale trošku jinak a konečné pořadí se v podstatě zformovalo hned z prvního kola. Čtvrtá nakonec skončila Švýcarka a mistryně světa v big airu z letošního Kreischbergu Elena Koenz za run bs 360 na corneru, fs 360 + cab 360 v rampě, air přes lízátko, boardslide a backside 720. Bronz brala Finka Ella Suitiala za indy air na corneru, fs 540 + fs alley-​oop 360 v rampě, grind fs 180 na elbow railu, switch boardslide na streetu a backside 360. Elena evidentně doplatila na ne úplně čistou rampu.

Co nás všechny Čechoslováky na letošním Snowjamu hrozně moc potěšilo bylo vystoupení Klaudie Medlové. O té se samozřejmě ví, že diktuje, má v repertoáru backside rodeo 540, frontside rodeo 720 a po nedávno proběhlé akci Nine Queens už je i jedinou ženou na světě, která kdy odjela double backside rodeo 900 (!!!), závody jí ale až do letošní sezóny zas tak moc nešly. O to víc jsme rádi, že na české půdě ve Špindlerově Mlýně dokázala doletět svým obřím rodeem na parádní stříbrnou příčku! Celá Klaudiina jízda vypadala stejně jako v semifinále, tedy air na corneru, fs air v rampě, fs 360 přes lízátko, fs boro na streetu a backside rodeo 540. Congrats to Klaudia!

Vítězkou Audi Snowjamu ve Špindlu a letošní suverénní vítězkou Světového poháru se stala matadorka snowboardové scény, Nizozemka Cheryl Maas. Ta hned ve své první finálové jízdě nenechala nic náhodě a sérkou bs air na corneru, air to fakie, cab 360 a fs air v rampě, bs 180 bonk přes lízátko, switch boardslide a daleká backside 720 tailgrab si vyjela zlato a dva křišťálové glóby.

V mužském finále se očekával švýcarsko-​finský souboj, do kterého ale mohli zasáhnout i naši Petr HorákDan Porkert, kterým jsme drželi veškeré dostupné palce. První jízda se ani jednomu z našich hochů nepovedla, ve druhém kole ale zamíchal pořadím právě Petr Horák, který za čistou jízdu skládající se z obrovského indy airu na corneru, fs 540 v rampě, fs 540 přes lízátko, cab 270 do railu do fakie na street railu a nádherné cab 1080 double cork získal krásných 88.00 bodu a celkové parádní 4.místo! Horisovi ještě jednou moc gratulujeme! 

Pro Dana Porkerta byl přímý postup z kvalifikace už tak obrovským úspěchem, ale i ve finále se samozřejmě chtěl před početným publikem předvést co nejlépe. Snažil se moc, bylo to na něm vidět, v první jízdě ho ale bohužel rozhodil nečistý dopad ze street railu, v druhém ho zradila rampa a ve třetím to už už vypadalo na čistý run, ale při obrovském backside double corku 1080 se Dan z rotace rozbalil dřív než bylo potřeba a naděje na lepší místo než poslední desáté byly pryč. I tak ale před Danem smekáme!

Na pátém místě za Horisem skončil s jízdou cab underflip na corneru, fs 540 + bs 540 v rampě, fs 360 bonk na lízátku, blunt 270 out a backside double cork 1080 melon Švýcar Lucas Baume. Naopak před Petra se dostali tři jezdci. Bronzový Petja Piiroinen po celý Snowjam hodně diktoval a jeho první finálová jízda patřila k těm nejlepším. Backside 360 na corneru, fs nosegrab, bs 540 + fs 540 v rampě, fs 720 (!) přes lízátko, fs 270 do railu a big backside 1080 double cork - to vyneslo Petjovi třetí místo. Boj a zlato byl do posledních chvil napínavý a rozdali si to Švýcar Lucien Koch a vedoucí muž Světového poháru Fin Janne Korpi. Lucien hned v prvním kole nastavil laťku strašně vysoko, protože mu rozhodčí díky runu skládajícího se z mega backflipu na corneru, fs 720 a cab 360 v rampě, bs 540 přes lízátko, cab 270 do railu a především pak krásné switch backside 1260 (!!!) udělili nálož 94.25 bodů! 

Vítěz kvalifikace tak už měl po první třetině finále jasně nakročeno k titulu, Janne Korpi ale po první nepovedené jízdě nesložil zbraně a všechno ze sebe dostal v té druhé. Technicky náročnou frontside 180 na corneru následoval cab double cork 1080 (!!!) a fs 540 v u-​rampě, fs 540 přes lízátko, cab 270 do railu a krásná backside 1260ka! V tu chvílí to vypadalo, že Korpi půjde do vedení, dva rozhodčí mu dokonce dali 97 bodů, ale nakonec to při systému škrtání nejvyššího a nejnižšího čísla o fous nestačilo. Fin tak dostal v součtu 93.00 bodu a musel se sklonit před Lucienem Kochem, který odjel rozhodně techničtější trik na skoku, ale v rampě byl zase o dost horší.

Po skončení finále následovalo předávání trofejí na stagi vedle dopadu skoku a že bylo co vyhlašovat. Kromě těch nejlepších ze samotného Audi Snowjamu se předávaly i křišťálové glóby pro vítěze Světového poháru, a to jak ten menší ve slopestylu, tak větší ve freestylu jako celku. Cheryl Maas převzala po třech vítězstvích ve třech letošních slopestyle závodech SP hned oba a stejně tak Janne Korpi. Pro úplné info ještě doplníme pořadí našich reprezentantů v letošním svěťáku: Petr Horák celkově 8.místo ve freestylu a dokonce 6.místo ve slopestylu (!!!), Martin Mikyska celkově 48. a ve slopestylu 23., Daniel Porkert 60. celkově a 26. ve slopestylu a Jan Nečas 83. celkově a 46.místo ve slopestylu. Letošní sezóna se českému snowboardingu hodně vydařila a za to všem gratulujeme a děkujeme! A abychom nezapomněli… Klaudia Medlová? Druhá ve Špindlu, druhá v celkovém pořadí SP ve freestylu a druhá v SP ve slopestylu!

QUATTRO BEST TRICK

Vyhlášením finále ale letošní Audi Snowjam neskončil. Stejně jak tomu bylo u minulých ročníků, i letos byl ještě na programu efektní Quattro Best Trick za umělého osvětlení, který se odehrál večer po open air koncertu kapely Bug'N'Dub za beatů DJ Frikyho. V best tricku mohl startovat každý, ať už v závodu skončil v kvalifikaci nebo ve finále. Ne všichni se zúčastnili, ale ti co ještě měli síly předvedli pro diváky opět nezapomenutelnou show. Technické triky střídaly stylovky, jezdci skákali ve vláčku těsně za sebou nebo dva vedle sebe a všichni přispěli k parádní show. I tak ale měl best trick pár hlavních hrdinů.

Náš Honza Nečas byl ze svého výsledku v samotném závodu zklamaný a bylo vidět, že si chce všechno vynahradit. A ani by to nebyl Neči, kdyby pro diváky nenachystal parádní zážitek. Nejen že odjížděl v podstatě všechno co si zamanul od stylových backflipů až po technické triky jako cab underflip 900 nebo frontside 1080, ale nakonec se mu podařilo i něco, co nikdo nečekal. Všichni o tom asi už víte, ale musíme to zopakovat. Honza Nečas jako první Čech v historii odjel na Audi Snowjamu triple backflip!!! A to tak, že nejvíc "na pána", čistě, daleko, stylově. V kuloárech se samozřejmě mluvilo o tom, že Neči triple zkusí, ale spíš se čekal triple underflip neř triple backflip. Po odjetí triku samozřejmě následovaly bouřlivé ovace a Nečiho nadšení.

Nebyl to ale jediný highlight večera. Klaudia Medlová kromě svého už tradičního obřího backside rodea odjela i krásné frontside rodeo 720 a dokonce padl i backside triple cork 1440, který konečně odjel Rus Anton Mamaev! Spíkry i davem byl ale popoháněný k tomu nejlepšímu i Fin Aleksi Partanen, který se neúspěšně pokoušel o triple frontflip! To se mu stále nedařilo, ale hnán diváky se nechal ještě jednou a naposledy vyvézt skůtrem na rozjezd, zapojil se do finálního "gunfire" vláčku, během kterého za sebou prolétla nad kickerem v různých tricích většina účastníků best tricku, a Aleksi jako úplně poslední ze všech, tedy vůbec posledním trikem Quattro Best Tricku a celého letošního Snowjamu triple frontflip čistě odjel! Takový scénář by ani Steven Spielberg nevymyslel. Další prize money tak putovaly do kapes Klaudie a Aleksiho a potom už byl čas se přesunout na Snowjam Party.

Ta byla tradičně velká. Párty stan praskal ve švech a více než tisícovka lidí si užívala až do ranních hodin hudební program, který zajistili postupně DJ Friky, United Flavour, Deadly Hunta, U-​Cee, Admirál Kolíbal, DJ Ladida a DJ Jorgos. Letošní Audi Snowjam je za námi a nezbývá než poděkovat organizační crew za další parádní akci, která na české hory sice nepřilákala ty nejvíc top jména světového snowboardingu, ale rozhodně přilákala top snowboarding jako takový, a to se počítá. Moc se těšíme na další ročníky a především pak na ten za dva roky, kdy by Světový pohár ve Špindlu měl být opět tím "předolympijským".

VÝSLEDKY

Ženy:
1. Cheryl Maas (NED) 88.50
2. Klaudia Medlová (SVK) 84.25
3. Ella Suitiala (FIN) 76.25
4. Elena Koenz (SUI) 76.00
5. Carla Somaini (SUI) DNS
6. Jenna Blasman (CAN) DNS

9. Šárka Pančochová (CZE)

Muži:
1. Lucien Koch (SUI) 94.25
2. Janne Korpi (FIN) 93.00
3. Petja Piiroinen (FIN) 89.25
4. Petr Horák (CZE) 88.00
5. Lucas Baume (SUI) 84.00
6. Mikhail Matveev (RUS) 81.25
7. Brett Moody (USA) 81.00
8. Phillipp Kundratitz (AUT) 76.00
9. Michael Schaerer (SUI) 49.00
10. Daniel Porkert (CZE) 44.750

11. Martin Mikyska (CZE)
19. Jan Nečas (CZE)

Quattro Best Trick:
Jan Nečas - Triple Backflip
Aleksi Partanen - Triple Frontflip

Foto: Michal Prouza /​ Freeride.cz
Více: www.snowjam.cz

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!