Hippin'n'Rippin 2017

Po tom, co již většina českých a slovenských středisek a snowparků uzavřou své brány pro veřejnost, se ve slovenském středisku Donovaly koná „secret“ session s názvem Hippin´N´Rippin.

Hippin´N´Rippin (HNR) je privátním shootingem, který se již několik sezón koná přibližně týden po akci Hippin´N´Chillin (HNC). Z HNC jsme vám mimochodem přinesli report v tomto článku.

Filozofií akce HNR je užít si našlápnutého setupu, v tom nejlepším možném jarním počasí, bez jakékoliv formy soutěže a stresu kolem. Každoročně je pozváno několik snowboardistů a lyžařů. Letos se na svahu objevili např. Mato Nedorolik, Boris Karolčík, Zoltán Strcula, Zuzka Medlová, Dušan Bizík, Lukáš Droppa, Matej Dolník a několik dalších jezdců… 

Jezdilo se ve spodní části parku, kde vyrostl velký gap jump se dvěma různými náskoky. Na skocích předvedl svůj um například Boris Karolčík se svými stylovými rotacemi. Samozřejmostí byly i techničtější jibby, na kterých pár bangerů odjel Zoltán Strcula nebo Lukáš Droppa. V odrazu gap jumpu byl rádius, na kterém se jezdci zabavili taktéž.

Jelikož se akce HNR koná po ukončení oficiálního provozu střediska, rideři buď překážky šlapou nebo jim v překonávání výškových metrů pomáhá sněžný skútr. Jezdci tak mají možnost koncentrovat se na jednu překážku a konkrétní trik. Jaké triky tedy na akci padaly? To už vám prozradí oficiální video od Petera Čaji:

Celé dění dokumentovalo několik kameramanů v čele s předním slovenským snowboard-​videographerem Peterem Čajou, který se postaral i o střih oficiálního editu z tohoto shootingu. Za foťákem stála přední slovenská freeskierka Natália Šlepecká.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!