Horsefeathers #WaitingForWinter Ostrava 2015

Firma Horsefeathers je posledních pár let velice aktivní v pořádání a podporování tuzemských akcí. Jednu takovou hostila v Ostravě přímo před Forem Nová Karolina. Proběhl zde závod na pvc rouře a railu, který zahájil letošní sérii Horsefeathers #WaitingForWinter. Celá akce se vydařila a my vám přínášíme krátký report, který nám dorazil do redakce.

Již tradičně, se do Ostravy sjíždí koncem září rideři z blízkého i dalekého okolí, aby zahájili novou sezónu. Výjimkou nebyl ani letošek, kdy před Forem Nová Karolina proběhl závod Horsefeathers #WaitingForWinter Shred Ostrava 2015.

Fotogalerie od Lukáše KaštovskéhoRed Eye Production.

Do Ostravy toho dne dorazila skutečná zima. Nutno podotknout, že na všech jiných místech naší země panovalo o poznání příznivější počasí. Zima ke snowboardingu ale neodmyslitelně patří, a tak teplota kolem 9 stupňů nebyla vůbec na škodu. Totéž se ale nedá říci o dešti, který provázel přípravu závodu, jeho samotný průběh a prakticky nepřetržitě až do jeho konce.

Organizátoři ani rideři se však touto skutečností nenechali odradit a pro diváky byl pro všechny případy připraven stánek, jehož součástí byla vyjma Horsefeathers kola štěstí i nekonečná zásoba vzorně připraveného svařáku. 

Závod se jel v tradičních kategoriích, a to snowboard muži, snowboard ženy freeski. Co se týče setupu závodu, měli rideři k dispozici rouru a rail. Jelo se formou jamu, takže kdo více šlapal, ten více jezdil.

Všem riderům patří respekt za to, jak se s deštivými podmínkami popasovali. Odvahu jim již od dopoledních hodin dodával DeeJay Tamman, možná i proto byli diváci svědky hned několika vyvedených triků.V kategorii snowboard ženy se sešly Kája HorákováVerča Souhradová, které obě hoblovaly rail hlava nehlava. Z celkového vítězství se ale nakonec radovala první jmenovaná.Tradičně se nejvíce riderů sešlo v kategorii snowboard muži, přičemž do finále postoupilo 5 nejlepších z nich. V rámci finálového jamu zanechal nejsilnější dojem Jakub Fojtík, který tak obsadil první místo a byl obdarován společně s cenami Horsefeathers i prknem Nitro Haze. Na druhém místě se umístil Vašek Čajka a třetí skončil Václav Procházka.

Mezi freeskiery vládl Jakub Čoček, který si za svůj bezchybný výkon vysloužil mimo jiné freestyle lyže Armada Alpha. Stejně jako další vítězové jednotlivých kategorií dostal i on prize money, které nepochybně posloužily jako slušný budget pro následnou návštěvu jednoho z podniků v nedaleké, legendární ulici Stodolní. Druhý se mezi freeskiery umístil Vít Němčic a třetí byl Pavel Adámek.

Vyjma riderům patří velké díky partnerům akce, bez kterých by akce nemohla vůbec proběhnout. Jmenovitě Horsefeathers store Ostrava, Forum Nová Karolina, Mezinárodnímu festivalu outdoorových filmů, Nitro snowboards, Armada skis, Switchback bindings a City Jibb Park Frenštát pod Radhoštěm.

První zastávka Horsefeathers #WaitingForWinter je za námi a už teď se těšíme na navazující Horsefeathers #WaitingForWinter Shred Brno, která proběhne začátkem listopadu v areálu brněnského výstaviště v rámci veletrhu Sportlife.

V přiloženém videu od Radka BřiščeRed Eye Production můžete zkouknout, jak to celé vypadalo! 

Fotogalerii z této akce nafotil Lukáš KaštovkýRed Eye Production.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!