Červen 2016

První červencový týden se nám blíží pomalu ke konci a to znamená, že si můžeme zrekapitulovat minulý snowboardový měsíc. Naše rubrika FReview je tady a s ní opět ty nejdůležitější události, které proběhly v měsíci červnu roku 2016.

ČLÁNKY

Je léto a materiálů pro větší články je jak šafránu. Červen je jeden z „odpočinkových“ měsíců a v něm jsme vám přinesli dohromady devět kousků. Největší pozornost přinesl rozhovor s naším redakčním kolegou Richardem Skanderou, který se rozpovídal o trénování českých snowboardových nadějích. Opravdu zajímavý článek, který by si měli přečíst nejen jezdci, ale i rodiče, kteří plánují své ratolesti zasvětit do snowboardingu. 

V reportu z Véna´s Backyard Jamu jsme se přesunuli na zahrádku Vency Kutila, který již potřetí pořádal závod pro pozvané jezdce. Jedna z neoriginálnějších akcí na našem území si vaší pozornost rozhodně zaslouží. 

Světový snowboarding se nám představil i díky celým filmům, které jste u nás měli možnost shlédnout. Byly to When It Happens od Flanel LifestylesThe Full Length 2 v produkci B Proddi Productions.

U filmu ještě zůstaneme. Pokud jste nestihli recenzi Rendered Useless, tady to napravte.

Freeride.cz crew vyrazila ve složení Jan Plesník, Darek Bergmann, Tomáš Císař, Dušan ŠimkoKuba Petr na letošní Nitro Camp Good Times, který se opět konal na rakouský Kitzsteinhorn. Report a video z našeho květnového tripu rozhodně nevynechejte. 

Léto je v plném proudu. Pokud nevíte, kam vyrazit v těchto měsících za snowboardingem, určitě vám pomůže náš Summer Shred Guide.

Obsahovou část článků doplnil i report z heli-​splitboardingu ve Španělsku. O svém dalším splněném snu se rozpovídal, kdo jiný než Míra Kube ze SplitUnite crew.

NEWS

Jak jsme se již zmínili na začátku, léto nepřináší tolik snowboardového materiálu jako zima. Větších článků tolik není, za to snowboardových novinek a editů z různých koutů světa, je stále dost a dost. Červen nám přinesl hodně přes sto zpráv jak z naší scény, tak z té evropské a světové. Hodně produkcí dokončilo své projekty a vyslalo je do světa. Mezi ně patří například Red Bull snowboardový fotbal na Kitzsteinhornu, behind the scenes Dana Brisseho z natáčení jednoho šíleného spotu pro svůj starší Real Snow part, sandboarding v poušti v podání Gniazda, opening nové Teton lanovkyJackson Hole v podání Travise Rice a dalších lokálů a plno a plno dalších videí. 

Hned na začátku musíme zmínit jeden z highlightů celého měsíce, kterým byl season edit Klaudie Medlové. Díky svému videu, které obletělo celý svět, si své jméno opět hodně posílila. Neviděli jste ještě? Rozhodně to hned napravte, protože tohle je prostě TOP. 

Tomuto kousku předcházelo ještě jedno holčičí video z Ladies Jump Session ve Whistleru, kde se Klaudia také ukázala. 

Posledními díly Bynd X Mdls z Ruska a AmerikyStåle & Sven - Springtime in Sweden jsme se rozloučili s jejich letošními sériemi. Shlédli jsme opět i několik dalších výstupů z akcí Holy BowlySuperpark 20, kdy za pozornost stál především edit teamu značky Neff.

Nebo edit od Lick the Cat.

Na druhou stranu pokračovala letošní část projektu Every Third Thursday, kdy pánové v Signal Snowboards vytvořili další prkno do své sbírky. Materiál vzali v Tennesse ve skladu značky Jack Daniel´s. Vznikl opravdu kráááásnej kousek. Koukněte na to zde.

Na pozici článku by se nám hodně líbil projekt Odisea – L´Alaska au fil de l´eau. Ten jsme vám ale přinesli s takovým zpožděním, že jsme ho zařadili raději mezi ostatní news. Cestování Mathieua Crépela a Damiena Castera za snowboardingem a surfingem na Aljašce si ale své čtenáře našlo a rozhodně se vyplatí všech pět epizod z této dobrodružné cesty shlédnout. Stačí kliknout.

Značka NorthFace vyslala do světa úžasné reklamní video Max Your Days. Na svědomí ho má Sherpas Cinema crew. Dej si jedno z nejlepších videí poslední doby hned teď.

Po zasedání v mexickém Cancunu je znám i kalendář pro FIS Snowboard World Cup pro příští sezónu. Check it.

Zimní areály mohou od tohoto roku využít nového produktu italské společnosti TechnoAlpin, která ke svému sortimentu sněžných děl a vybavení pro zasněžování přidala i tzv. Snow Factory. O co přesně jde, se dozvíte zde.

Mezi další edity, které proběhly celým světem a oslavily velkou sledovanost, byl například kousek Alexe Stewarta, který i letos vytáhl svůj boomerang snowboard a vyrazil s ním do parku. 

Odstartoval jeden z nejznámějších snowboardových kempů High Cascade. Z Mt. Hoodu se nám kluci ozvali svým prvním letošním editem.

S koncem zimy přichází i plno upoutávek k novým filmům. Teaserů jsme tento měsíc měli opravdu požehnaně. V rychlém výčtu zmíníme Ground ReactionJamie Nichollsem, Deviate od Snackbreak, Hauling Ass od Bhb Productions nebo novinku od známých Odd Folks. Zásadním teaserem měsíce června byl ale stoprocentně ten k filmu Resolution v produkci Snowboarder Magazinu. Tady ho máte.

Plno událostí proběhlo i v rámci teamových a vnitroznačkových aktivit. Tou nejzásadnější byla nová dlouholetá smlouva mezi OakleySagem Kotsenburgem. Nového Managing editora má i jeden z nějvětších snowboardových magazínu Transworld SNOWboarding, stal se jím Taylor Boyd. Novou posilou značky Dinosaurs Will Die se stal Alex Stathisnové webové stránky spustila veličina snowboardového světa Capita Snowboarding. Jedna zajímavost, která se ale na našich stránkách neobjevila, k nám dorazila z Park City. Resort nyní usiluje o zaregistrování ochranné známky názvu Park City. Místní podnikatelé a lokálové tato aktivita ale prý moc nezajímá. Dušan Kříž začal jezdit za team akčních kamer Sencor. Doplnil tak své stávající sponzory Vans, Bataleon, Switchback, G-​Shock, Sensor Smith Optics.

Velkou radost nám ale v červnu udělala naše česko-​slovenská scéna. Vyšlo dohromady deset editů (nepočítáme edit Klaudie Medlové pozn. FRedakce) od našich jezdců, což je rozhodně poměrový nadprůměr posledních měsíců. Jen tak dál pánové. Zde je výčet jednotlivých videí: Weedkovice Lost Footage by Myšulin, Snow Scrapers sezóna 15/​16 a jejich Spring Session, Erich „Pherdex“ Cinkl a jeho 4 sezóny v jednom editu, Jan Maras - freeride season 16, Míra Kube a jeho konec sezóny v Pyrenejích, Kveto Slavka a jeho season edit, Kartmanův kkkk x dachstein x shredit, Split To Win by WeDare Films a parádní Špindl Pulpart 15/​16 od Matěje Slavíka, který si dejte hned teď. 

Závěr červnového FReview bude patřit videu, které jsme vám přinesli i na našem facebookovém profilu. Jedná se o 90 tetování se snowboardovou tématikou. Plno kousků je opravdu výstavních.

Ne, závěr bude patřit Tony Hawkovi, který ve svých 48 letech odjel opět svou devítistovku v U-​rampě. Bylo to přesně 17 let od té chvíle, kdy jí odjel na amerických X Games. Tomuto pánovi patří velký respekt! 

Užívejte léta a za měsíc opět u FReview nashledanou.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!