Duben 2016

Čtvrtý měsíc roku 2016 nám přinesl opět plno snowboardových událostí, a to jak na poli světového a evropského snowboardingu, tak toho z naší kotliny. S jarním počasím jsme si mohli užívat především slunečného počasí a ježdění v mikinách. S koncem měsíce se ale zima ještě jednou pořádně nadechla a přinesla do Evropy slušnou nálož čerstvého sněhu. Co důležitého nás potkalo v měsíci dubnu, si shrneme v následujícím přehledném soupisu.

ČLÁNKY:

Na přelomu měsíce března a dubna jsme osobně navštívili italské středisko Watles, kde se uskutečnil další ročníky vyhlášené akce Suzuki Nine Knights. Přinesli jsme vám několik reportů a oznámili i světový rekord ve výšce nad místním cornerem, pro který si doletěl Christopher Haller aka Hitch, a který činil 11,3 metrů. Hrozná výška. Report z Public Day najdete na tomto odkazu. Celou akci vám dále přiblíží oficiální video, která následuje.

Během zimy proběhlo plno snowboardových kempů, závodů a akcí, z kterých vám průběžně přinášíme reporty. V dubnu to byly například kempy Zabil.cz na Karolince, ZOO kemp na Neklidu kemp na Klínovci v produkci Maximal Animal, parádní vítkovický závod Monkey Race, neklidský Le Grind Retro Jam nebo Easter Jam v polském středisku Bialka Tatrzanska.

Ani v dubnu nemohly chybět rozhovory, při kterých jsme vyzpovídali Dušana Kříže v rámci rubriky Top 3. Na plno otázek nám odpověděl i slovenský rider Matej Nedorolik a od magazínu Transworld Bussines jsme převzali hodně zajímavý článek s novým majitelem značky Electric - Ericem Cranem.

Víme, že vás zajímá především ta naše scéna, a tak jsme vám přinesli i krátký rozhovor a video s Márou JežkemBorisem Karolčíkem. Jejich battle video ze slovenské Valči si dejte ještě jednou tady.

Jsme moc rádi, že čeští jezdci vyráží za svou láskou, kterou je snowboarding, i do světa. Materiál, který nám pravidelně dodává Ondra Bauer je vždy zárukou kvality. Tentokrát se jednalo o jeho cestu do švédského Hemavanu, kterou podnikl s Terkou ČermákovouKristiánem Salačem na přelomu roku. 

Stejně jako u Ondry je tomu i u Dana Janíka. Ten po svém prvním letošním reportu z Powder Mountain vyrazil do Jackson Hole. Na cestě ho opět doprovází jeho splitboard a tady najdete report z tohoto úžasného místa. Dan sepisuje své další příběhy z cest, takže se máme na co těšit. 

Svou letošní zimu nám zdokumentoval i náš brněnský kamarád Petr Vlček. Ten svou třetí sezónu u QParks strávil ve Švýcarsku. Hodně sledovaný článek si můžete dát zde. Jedno z videí pak hned v tomto článku. 

Nejsledovanější článek tohoto měsíce byl ale příběh naší kamarádky Míši, která zažila situaci, kterou jí nikdo nezávidíme. V rakouském Zillertalu zůstala se svým přítelem v lavině a u čtení těchto řádků opravdu mrazí po celém těle. Oba jsou naštěstí v pořádku a v současné době si užívají sluníčka ve Španělsku. 

Po zimě na našich stránkách nemohou chybět ani filmy, které jednotlivé produkce, především pak ty menší, vypouštějí do snowboardového světa. Nejvíce nás tento měsíc zaujaly tři kousky - Close to Home od WRKSHRT, Decoded od Cryptic FilmsPlay´d od Trash League.

Nechyběl ani další kousek do rubriky One Shot. Štěpána Rokose takhle cvaknul Michal Prouza.

NEWS:

Do každodenního obsahu našich stránek patří samozřejmě tzv. bleskovky. V nich vám přinášíme plno zpráv z celého světa a především pak videa z mnoha akcí, plno season editů a full partů. Dubnový přehled newsek odstartujeme oficiálním videem největší snowboardové akce na našem území, kterým je Snowjam. Takhle to vypadalo ve Špindlu tento rok. 

Naše juniorská snowboardcrossová reprezentace vyrazila na Mistrovství světa juniorů do slovinského resortu Rogla. Jan Kubičík Michal Hanko vybojovali třetí místo v týmovém závodě. Ještě jednou gratulujeme. 

Po hlavní části zimy vychází nejen plnohodnotné filmy, ale především pak upoutávky na ty nové, které se natáčely v průběhu letošní sezóny. Přinesli jsme vám jich hned několik, ale ta hlavní nálož nás teprve čeká. K těm nejzajímavějším dubnovým kouskům patří především teasery k filmům Boom! od Nitro Snowboards, Boyz ´n Toyz, When It Happens od Flanes Lifestyles, Shmovie od Bad Plans nebo upoutávka na novinku od Shred For Fun - Trill Shredlife 2016. Poslední jmenovaný si dejte hned teď. 

Velkou snowboardovou událostí se i tento rok stala akce The Holy Bowly, která se uskutečnila v americkém resortu Mammoth Mountain. Akci s vyhlášenou atmosférou a pohodovým snowboardingem v produkci Snowboy Productions, Monster EnergyLib Technologies, jsme vám přinesli hned v několika editech. K nim se vraťte na těchto odkazech: Lib Naturally na akci The Holy Bowly 2016, Holy Bowly 2016 by Snowboy Productions vol. 1, vol. 2, vol. 3.

Odjelo se i finálové kolo naší oblíbené akce Burton Qualifiers. V Seven Springs se sešli ti nejlepší z celé letošní série a zabojovali o celkové prvenství a $ 10.000.V tomto editu se podívej, jak to dopadlo. 

Zajímavých snowboardových akcí je naštěstí víc a víc. Jednou z nich je i Neff Beach Bash, který se tento rok uskutečnil v několika vyhlášených resortech. Tady jsou edity z BorealuBear Mountain.

Nemůžeme zapomínat ani na edity našich jezdců. Duben nám přinesl hned tři kousky od Myšulina, Máry JežkaKartmana. Tohle si užíjte, pánové dávají slušný parádičky. 

Již šestou sezónu odstartoval i projekt od Signal Snowboards, který zná snad každý čtenář našich stránek. Every Third Thursday je tu se svým prvním dílem, ve kterém nový brand manager Billy Anderson postavil svůj nový stroj. Víc takových sérií. 

Na poli přestupů se samozřejmě děly věci i v dubnu. Zásadní přestup se uskutečnil u Lucase Magoona, který po letech opustil Technine a stal se novou posilou projektu D-​Day Snowboards. Slovinec Nejc Ferjan posílil team značky 686, Boris Mouton pak West Snowboards. Nového sponzora získala i Američanka Chloe Kim. Ta se bude nově vozit ve vozech značky Toyota. Ta se totiž jako jeden z hlavních sponzorů Dew Tour, pustila do sponzoringu i jezdců extrémních sportů. 

Na konci dubna odstartoval i největší snowboardový event této sezóny, kterým je Superpark 20. Do Mammoth Mountain se dostavilo několik stovek jezdců, kteří si v těchto dnech užívají místního mega snowparku. Shapeři z Mammothu, Bearu, Borealu a Seven Springs opět dostali za úkol postavit něco nečekaného, velkého a co lidem vyrazí dech… Povedlo se. Kdo ještě neviděl, co zde právě stojí, pusťte si úvodní video a sledujte aktuální novinky na našem webu. 

Na Islandu proběhla akce Island Winter Games, která naší redakci sice neunikla, ale zatím jsme jí nestihli zpracovat. Budeme se ale snažit a brzy vám přineseme více informací. Jednalo se o backcountry závod mezi EuroUSA teamy. Za evropský team soutěžil Antti Autti, Levi Luggen a kameraman Teemu Lahtinen, za americký Scotty Lago, Greg BretzRich Goodwin. Oficiálním vítězem se stal team Evropy. Již brzy více informací a oba edity.

Dnes skončíme smutnou zprávou. Celý snowboardový svět zarmoutila zpráva, která dorazila ze Švýcarska, kde ve Walliských Alpách zemřela v lavině dvojnásobná vítězka Freeride World Tour, 21letá Estelle Balet. R.I.P.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!