Únor 2016

Rubriku FReview vám přinášíme vždy v první polovině každého měsíce a je určena jak těm, kteří nestíhají náš web číst pravidelně, tak i našim věrným čtenářům. Událostí okolo snowboardingu se totiž děje tolik, že né všechno se do našeho magazínu vejde. Co zásadního se na snowboadové scéně odehrálo v měsíci únoru, najdete pohromadě právě zde. Dejte se do čtení.

ČLÁNKY

V února nám pokračovala naše série happeningů Just Ride 2016 dalšími třemi zastávkami. Nejprve se Just Ride přesunul na Dolní Moravu, poté na Neklid a poslední únorový víkend na Karolinku. Na všech zastávkách si účastníci užili parádní ježdění, testovačky a contesty. Večer pak super mejdany za podpory Jacka Daniel´se. Ještě jednou musíme poslat props všem, kteří se zúčastnili zastávky na Neklidu, kde si s náma příroda pěkně pohrála. Nás, stánkaře a ani testery to ale neodradilo. 

Čas od času vám přinášíme recenze na aktuální zajímavá snowboardová videa. V únoru jste si měli možnost přečíst recenzi novinky od Videograss, která nese název Videogracias. Tenhle kousek si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Recenzi čtěte zde.

Tradiční závod Subaru Levorg Games ve Velké Úpě se konal již popáté. Koukněte na report. Takhle to celé dopadlo.

Přečtěte si skvělý rozhovor s Keeganem Valaikou, kterého v USA potkal náš redaktor Honza. Slovo dalo slovo a po další komunikaci obou stran tu máme tuhle exkluzivní záležitost, použe pro čtenáře Freeride.cz. Tenhle rozhovor si rozhodně dejte.

Velice úspěšný holčičí kemp Bright Sight Livin, který se uskutečnil ve vítkovickém K2 snowparku, nám přináší celkový report i s videem.

Honza Nečas se vydal společne s Danem Porkertem na trip po USA, kde se cestou stavili v kalifornském resortu Northstar a natočili zde tenhle parádní edit. Na krátký rozhovor koukněte tady.

Náš "dvorní" dodavatel materiálů z volného terénu Míra Kube z party SplitUnite začal točit ve spolupráci s Jirkou Hrůzou nový splitboardový projekt, o kterém se více dozvíte zde.

Ani tento měsíc jsme vás neochudili o rozhovor Top 3. Na paškál jsme si pozvali klínoveckého lokála Michala Bišu, od kterého nám na jednu otázku dorazily vždy tři odpovědi. Čtěte zde.

I tento měsíc pokračovala soutěž se Sony Action Cam o nejlepší natočenou jízdu na našich akcích Just Ride. Tyto jízdy natočil náš Sony master na Just Ridu na Dolní Moravě. Hlasování ze zastávky na Karolince probíhá právě teď na tomto odkazu.

NOVINKY

Legendární Air + StyleInnsbrucku vyhrál Seb Toots, který i přes nepřízen silného větru dokázal vyslat triple cork a odnést si tak prvenství.

Firma Session vyrábějící oblečení na snowboard se po delší odmlce vrací zpět na trh. 

Dušan Kříž vyhrál v únoru slovenský Snowboard Fest 2016 a odnesl si tak prize money ve výši $ 2500. Stejný víkend slavila svůj životní úspěch i Klaudia Medlová, když vyhrála závod Ale Invited 2016.

Suzuki Nine Knights se chystá i na letošní sezónu a organizátoři slibují plno změn a novinek. Na místo se chystá i naše crew, takže očekávejte informace přímo z Waltes Jižním Tyrolsku.

Na Mt. Bakeru oslavila svoje 30. výročí akce Legendary Banked Slalom. Tento závod má ve světe velkou tradici a každý rok si ho nenechají ujít velká jména světového snowboardingu. Vítěze a jedno z videí jsme vám přinesli sice až v březnu, ale rozhodně si to dejte ještě jednou zde.

V korejském Pchjongčchangu se odjel závod v rámci Světového poháru, který sloužil jako jedna z generálek před Olympiádou v roce 2018. Jak to celé dopadlo si přečtěte zde.

Při Air + StyleLos Angeles se nepříjemně zranil Mark McMorris, když neustál jeden z jeho triple corků a zlomil si tak stehenní kost. Vítězem se stal Yuki Kadono.

Travis Rice prodloužil svou smlouvu i se značkou Quiksilver, se kterou už spolupracuje nějaký ten pátek. Následující spolupráce bude trvat minimálně do roku 2020. Ono by asi ani nešlo vidět Travise v něčem jiném.

X Games Oslu je za námi a vy se můžete podívat na naše jednotlivé reporty z každého dne - den 1, den 2, den 3. Evropské X GamesOslu byly plné překvapení a skvělých výsledků.

Kateřina Vojáčková Dušan Kříž vyhráli další závod ze série Snowboard Zezula Tour 2016 na Paprsku. Celkové výsledky najdete zde.

Známá americká legenda Jeremy Jones a francouzský big mountain rider Victor De Le Rue posílili team Nitro snowboards.

Snowboardový časopis Snowboard Mag se rozhodl ukončit svou tištěnou verzi a zaměřit se tak jen na elektronickou. Velká škoda, že tisk snowboardových médií už není v kurzu.

V polovině února se v Bostonu odjel závod Polartec Fenway Big Air, a to přímo na baseballovém stadionu Red Sox. Vítězem v mužské kategorii se stal Max Parrot, v ženské pak Julia Marino.

Značka Vans oslavila 50 let od svého vzniku. Doufáme, že se této oblíbené firmě bude i nadále dařit, a že její výrobky budou dělat radost více a více lidem. Jak probíhala výroba jejich bot před padesáti lety a jak probíhá dnes? Koukni se na tohle video.

Začalo nám období teaserů k novým snowboardovým videím. První vlaštovka je tady. Think Thank crew vyslala ven upoutávku k filmu The Weather Outside is Weather.

Bent Metal vstupuje po odmlce opět na scénu a pro novou sezónu si připravuje tři modely vázání. Jak to bude vypadat a jaké specifikace tyto vázání budou mít, se podívejte zde.

Na závěr únorového přehledu musíme zmínit i edit od Rusty Toothbrush, kteří navštívili DC Chalet a poté DC Areu 43 ve francouzském Meribelu. Tohle si dejte ještě jednou, rozhodně jedno z top únorových videí.

Další zajímavé články

O víkendu proběhne Horsefeathers Sneak the Tweak na Mölltalu!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 11. května! Vidíme se tam!!!